|
|
نوشته شده در 18 / 6 / 1394
بازدید : 1295
نویسنده : کامران وزیری
|
|
یک عکاس معتقد است: زمانی میرسد که همه حسرت از دست رفتن عکسهای زمان جنگ را میخورند و میفهمند اشتباه کردهاند. هرچند هنوز برای جمعآوری این عکسها و داشتن موزه دیر نیست.
علی کاوه در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، دربارهی لزوم راهاندازی موزهای برای حفظ و نگهداری عکسهای دوران جنگ، اظهار کرد: زمانی میرسد که همه، حسرت از دست رفتن عکسهای جنگ را میخورند. در آرشیو متعلق به سیما، تعداد زیادی فیلم و عکس از جنگ وجود دارد که تا امروز کسی به فکر نگهداری از آنها نیفتاده است. بعضیها با من دعوا میکنند که چرا نگاتیوهایم را به سیما تحویل دادهام، اما من کارمند آنجا بودم و برای کاری که میکردم، حقوق میگرفتم. به همین دلیل، باید عکسها را به محل کارم تحویل میدادم، اما وقتی وضعیت را اینگونه میبینم، دلم میسوزد.
او به نبودن یادمانی برای نشان دادن شرایط دوران جنگ در شهر نیز اشاره کرد و گفت: سال 1994 که به ژاپن رفتم، دیدم که عکسها و لباسهای مربوط به زمان بمباران اتمی شهر هیروشیما در مکانی نگهداری میشود و مردم میتوانند بروند و آنها را ببینند. زمان جنگ در همین تهران، این همه موشک افتاد، ولی حالا هیچ اثری از آن اتفاقات باقی نمانده است. انگار نه انگار که هشت سال در اینجا جنگ بوده است. هیچ نماد، یادمان و نشانهای نیست که دانشجوها و بچههای امروز بروند و آنها را ببینند و بدانند برای زندگی راحتی که دارند، چه جوانهایی جانشان را دادند و مردم در زمان جنگ، چطور با آن شرایط کنار میآمدند.
کاوه همچنین بیان کرد: قبل از انقلاب، من هفتهای یک روز پنجشنبهها از صبح تا ظهر به کاخ گلستان میرفتم و از شیشههای آنجا لکهبرداری میکردم و عکس میگرفتم. این عکسها هنوز در آرشیو کاخ گلستان هست. یعنی ما میتوانیم شیشههای مربوط به 170 سال پیش را در این عکسها ببینیم، اما امروز که 26 سال از پایان جنگ میگذرد، فیلمها و عکسهای آن دوره در حال از بین رفتن است و کسی به این موضوع توجه نمیکند.
این عکاس در ادامه اظهار کرد: برای راهاندازی موزهی عکسهای جنگ، نهادهای زیادی میتوانند متولی باشند؛ وزارت ارشاد، سپاه، حوزه هنری و دیگر نهادهای مرتبط با این موضوع، البته باید یک دستور قاطع صادر شود که همهی عکسهای جنگ جمعآوری، اسکن و نگهداری شوند تا نشان دهیم که در این کشور از سال 59 تا 67 جنگ رخ داده است.
کاوه همچنین گفت: کسانی را میشناسم که عکسهای خود را از جنگ به برخی نهادها میفروشند، در حالی که این کار خیانت است. هنوز هم برای جمعآوری عکسهای جنگ و داشتن یک موزه، دیر نشده است.
او به سابقهی فعالیتش در حوزه عکاسی جنگ اشاره کرد و افزود: من روزی که جنگ شروع شد، عکاس سیمای جمهوری اسلامی ایران بودم. در آن سالها مدیران وقت تلویزیون به فکر این بودند که عکسها را هر شب نمایش دهند و ارزش چندانی برای نگاتیوهای آن دوران قائل نبودند. از هفته دوم جنگ تا پایان آن، مرتب در جبهه حضور داشتم و عکس میگرفتم. یادم هست آن روزهایی که درگیر آزادسازی خرمشهر بودیم، یک روز که به تهران آمدم، دیدم عکسهایی که از این شهر و رزمندههایش گرفته بودم، بهصورت پوستر چاپ شده و در خیابان بهنمایش درآمده است.
کاوه به شرایط نامناسب نگهداری نگاتیوهای جنگ در آرشیو سیما اشاره و اضافه کرد: وقتی جنگ تمام شد، تمام اسلایدها و نگاتیوهایم را به تلویزیون تحویل دادم. چند سال پیش، یک روز رفتم آرشیو تلویزیون و دیدم خانمی که در آرشیو کار میکند، غذایش را همانجا گرم میکند و میخورد! یعنی حتی به او نگفته بودند جایی که نگاتیو نگهداری میشود، نباید غذا را گرم کرد، چون نگاتیوها خراب میشوند و آسیب میبینند.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
جنگ تحمیلی ,
فرهنگ دفاع مقدس ,
حفظ آثار فداییان ملت ,
غفلت دولت! ,
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1299
نویسنده : کامران وزیری
|
|
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در قدیم محله ثروتمندان تهران کدام نقطه از مناطق 22گانه امروزی تهران به شمار میرفت و اینکه وجه تسمیه نام قدیمی محلات شمال تهران چه بوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از تبیان، تهران قدیم از چهار محله تشکیل شده بود به نامهای سنگلج، اودلاجان (عودلاجان)، بازار و چالهمیدان. در زمان ناصرالدینشاه قاجار چندین محله تازه در تهران ساخته شد به نامهای ارگ، چالهحصار، خانیآباد، جوادیه، قناتآباد، پاچنار، پامنار، یافتآباد، گار ماشین، گود زنبورکخانه، صابونپزخانه، گود عربها و دروازه قزوین. محلههای دیگر شهر تهران بزرگ، ری یا شاه عبدالعظیم، شمیران یا تجریش، تهرانپارس، تهران نو، نارمک، کَن و فرحزاد، طرشت و حسنآباد، بریانک یا هفتچنار است.
هنوز بسیاری از آن محلات با همان اسم و رسم قدیم وجود دارند. محله دولت که به دلیل نزدیکی با کاخهای سلطنتی به این نام خوانده میشد، خیابانهای لالهزار، خیابان شاهآباد، خیابان اسلامبول، خیابان علاءالدوله (فردوسی) خیابان لختی (سعدی) خیابان واگنخانه (خیابان اکباتان) عین الدوله، دوشانتپه (ژاله)، نظامیه (بهارستان) و دروازه شمیران را شامل بود.
محله عودلاجان (اودلاجان) تشکیل میشد از خیابان جلیلآباد (خیام) کاخ گلستان تا ناصریه (ناصر خسرو) و حدود مسجد شاه و شمال بوذرجمهری شرقی و پامنار و جنوب خیابان چراغ برق (امیرکبیر) و میدان توپخانه، که محله کلیمیان و زرتشتیان مقیم تهران بود.
محله سنگلج که بخش اعظم و عمده آن را امروزه پارک شهر تشکیل میدهد، در گذشته یکی از مراکز مهم سیاسی بود و با اینکه در حال حاضر تقریباً از بین رفته ولی هنوز اشتهار تاریخی خود را از دست نداده.
چاله حصار یکی دیگر از محلات جنوب تهران بود که چون آن را خاکبرداری و خاکش را به مصرف حصار کشی تهران رسانده بودند، مقدار زیادی چاله گود مانند داشت، بعدها برای تخلیه زبالههای شهر از آنجا استفاده میکردند.
چاله میدان نیز که قبلاً در دوره صفویه خاک آن را به مصرف حصارکشی تهران رسانده بودند، وضعی تقریباً مشابه چاله حصار داشت و محل تخلیه زباله تهران به حساب میآمد، این محله محدود به جنوب بازار چهل تن و امامزاده سید اسماعیل و میدان مال فروشها، میدان امینالسلطان، گمرک، خانیآباد، دروازه غار و پاقاپوق (اعدام) بود.
در بین محلات پنجگانه تهران قدمت چالهمیدان (چالهحصار) قدیمیتر از بقیه است. بافت قدیم شهر تهران تا زمان حکومت پهلوی اول به شکل قدیم خود - البته با تغییراتی جزئی - باقی مانده بود. با تخریب حصار شهر تهران و دروازههای آن، تغییرات عمدهای در تمام شهر به وجود آمد. با وجود تداوم دگرگونیها در زمان پهلوی دوم، هسته قدیمی شهر تهران همچنان مرکزیت خود را تا به امروز حفظ کرده است.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
تاریخ معاصر ,
وجه تسمیه محلات تهران ,
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1169
نویسنده : کامران وزیری
|
|
بی تفاوتی ترکیه نسبت به جان باختن یک کودک سه ساله سوری که تصویر پیکر بی جان او در یکی از سواحل ترکیه جهانیان را اندوهگین کرده است!

طرح: محمد کارگر
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
کاریکاتور ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
بدون شرح ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1301
نویسنده : کامران وزیری
|
|
خلبانان تیزپرواز نیرویهوایی با استفاده از بمبهای بهینهسازی شده و هوشمند لیزری، اپتیکی و بمبهای هوشمند رادار زن و نقطهزن با موفقیت پایگاهها و زیر ساختهای شبیهسازی شده را منهدم کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نیروی هوایی ارتش، در دومین و آخرین روز از رزمایش فداییان حریم ولایت، اهداف ثابت و متحرک هوایی و زمینی در سطح گسترده ای از منطقه عمومی رزمایش با موفقیت کامل مورد اصابت انواع بمب ها و راکت های هوشمند جنگنده های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
در این مرحله از رزمایش که انواع جنگنده های شکاری بمب افکن نیروی هوایی ازجمله صاعقه، اف ۴، اف ۵، سوخو ۲۴، اف ۱۴ و هواپیماهای بدون سرنشین شرکت داشتند، خلبانان تیزپرواز نیروی هوایی با استفاده از بمب های بهینه سازی شده و هوشمند لیزری، اپتیکی و بمب های هوشمند رادار زن و نقطه زن با موفقیت پایگاه ها و زیر ساخت های شبیه سازی شده را منهدم کردند.
همچنین اجرای مراحل مختلف پدافند غیرعامل در برابر حملات هوایی غیر متعارف اجرا شد.
بنابراین گزارش، در این مرحله هواپیماهای ترابری تاکتیکی نیمه سنگین سی ۱۳۰، عملیات بار ریزی تاکتیکی و چتر ریزی را همزمان با پشتیبانی نزدیک هوایی توسط جنگنده های اف ۱۴ به مورد اجرا گذاشتند.
عملیات فِلر ریزی همراه با سکوت کامل رادیویی نیز توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نیروی هوایی، با موفقیت انجام شد.
عملیات رهگیری با تاکتیک های بومی و تکنیک های قفل راداری در فواصل و زوایای مختلف و نیز تیراندازی هوا به هوا و هوا به زمین همراه با سوختگیری هوایی؛ از برنامه های دیگر این رزمایش بزرگ نیروی هوایی ارتش بود.
:: موضوعات مرتبط:
نظامی ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
ارتش مقتدر ,
نیروی هوایی ,
رزمایش مدافعان آسمان ولایت ,
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1210
نویسنده : کامران وزیری
|
|
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: هنگام نگاه به گوشیهای هوشمند عکس قرنیه چشم توسط گوشی ذخیره شده، امکان شناسایی فرد توسط قرنیه چشم ممکن میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در رابطه با نفوذ و دسترسی به اطلاعات کاربران گوشیهای هوشمند گفت: در فضای مجازی رویکرد جهانی و تکنولوژی طوری راه اندازی شده که اطلاعات به سرمایه و دارایی تبدیل شده است، خیلی از کشورها خودشان را صاحب آن دارایی دانسته و با آن معامله می کنند.
وی افزود: مثلا مجموعه ای مثل واتسآپ که ظاهرا همه خدماتش رایگان است بعد از گذشت ۳ سال از تاسیس ارزش چندین میلیاردی پیدا کرده و توسط گوگل خریداری می شود. علی القاعده بازار دانش اطلاعات وجود دارد و اطلاعات جمع آوری شده دارای ارزش است.
جلالی در ادامه گفت: گوشی های هوشمند طیف عمده ای از اطلاعات ما را دریافت می کنند که بعد دیگر صاحب آن اطلاعات نیستیم. همانطور که شاید خیلیها از گوشیهای هوشمند استفاده کنند، اولین چیزی که وارد می کنند اثر انگشت است، اثر انگشت فرد توسط گوشی دریافت می شود. اگر ID و Password شما در جایی لو برود می شود آن را عوض کرد ولی اثر انگشت را نمی توان عوض کرد.
وی تاکید کرد: دوم اینکه هر نرم افزاری را که بخواهید روی گوشی های هوشمند نصب کنید یک لیست از اجازه ها(Agreements) را می خواهد که معمولا کسی آن را نمی خواند؛ همه شماره تلفن ها، پیامک ها، ارتباطات بانکی و عکس ها را درخواست می کند که بدون توجه قبول (accept) می کنند، نرم افزار هم تمام اطلاعات دریافتی را در یک دیتا سنتر که این روزها بیشتر به صورت ابر و cloud computing است، ذخیره می کند.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
علمی وفن آوری ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
فناوری های پیشرفته ,
آسیب های امنیتی ,
پدافند غبرعامل ,
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1246
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نوشته شده در 15 / 6 / 1394
بازدید : 1290
نویسنده : کامران وزیری
|
|
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آمریکا با خیال خام مبارزه با انقلاب اسلامی وارد منطقه شد، گفت: آمریکا با تشکیل گروهکهای نظیر النصره و داعش در منطقه جنگهای نیابتی به راه انداختند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تربت حیدریه، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان ظهر امروز در جمع کارکنان یگان نمونه ارتش در تربت حیدریه بر ضرورت ارتقای توان رزمی و آمادگی دفاعی با محوریت بازدارندگی تأکید کرد و افزود: دشمنی ما با آمریکا تمام نشده است.
وی ضمن نقل حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) با مضمون «دشمنی که از در صلح درآید، دوست نمیشود»، ادامه داد: در زمینه توافقنامه هستهای نباید از این موضوع غافل شد که دشمنی ما با آمریکا تمامشدنی نیست.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در ابتدای مذاکرات فرمودند من زیاد خوشبین نیستم، خاطرنشان کرد: پس از اظهارنظرهای مقامهای آمریکایی در ارتباط با توافق، افق دید وسیع و عمق کلام رهبرمان بر همگان روشن شد.
امیر پوردستان با ارائه تحلیلی کوتاه از جنایتهای آمریکا، بیان کرد: آمریکا با خیال خام مبارزه با انقلاب اسلامی وارد منطقه شد، وگرنه افغانستان که ارتشی نداشت و صدام هم غلام حلقه به گوش آنان بود.
وی تبیین کرد: آمریکا با راهبردهای جدیدی همچون منزویسازی از طریق ایجاد محدودیت برای کریدورهای اقتصادی کشور و نیز استراتژی جنگهای نیابتی با هدف «مذهب علیه مذهب» با تشکیل و حمایت گروهکهای تروریستی نظیر داعش، النصره و بوکو حرام جنایت میکند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: آمریکا همیشه سعی دارد گروهک تروریستی داعش را از غرب و شرق به مرزهای ما نزدیک کند که ما به فضل الهی و رهبری خردمندانه فرماندهی معظم کل قوا و تلاش مؤمنانه نیروهای مسلح و بسیج هرگونه تجاوزی را در نطفه خفه میکنیم.
به گزارش فارس؛ اماکن آسایشگاهی تیپ 177 ویژه سربازان با اعتباری بالغ بر 28 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
:: موضوعات مرتبط:
نظامی ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
ارتش مقتدر ,
نیروی زمینی قهرمان ,
امیر پوردستان ,
نوشته شده در 3 / 6 / 1394
بازدید : 1434
نویسنده : کامران وزیری
|
|
یک دیپلمات آمریکایی در سخنانی قابل تامل، راهبردهای عربستان سعودی در منطقه خاورمیانه را به چالش کشید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «رابرت جردن» سفیر اسق آمریکا در عربستان (2001-2003) در سخنانی قابل تعمق تاکید کرد که راهبرد ریاض در منطقه ایستادگی علیه ایران است.
بنوشته روزنامه یمنی «الثوره» جردن افزود که راهبرد عربستان سعودی در منطقه بر این اساس است که ایران را در صورت وقوع هر رویداد منفی در منطقه مقصر برشمارد.
سفیر اسبق آمریکا در سخنانی تاکید کرد، ائتلاف عربستان سعودی علیه انصارالله در یمن راهبردی آشکار ندارد. این دیپلمات آمریکایی گفت: «آنها راهبرد خود را روشن نکردند و به نظر میرسد که راهبرد ریاض ایستادگی در برابر جمهوری اسلامی است و این که ایران را در هر اقدام منفی در منطقه به ویژه در شرق کشورشان چون یمن و بحرین قرار دهند.»
جردن گفت: «عربستانیها هدف سیاسی از نبرد در یمن نداشتند و من فکر میکنم این احتمال وجود دارد که(تبعات) این نبرد علیه خود آنها باشد.»
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
امنیتی ,
بین الملل ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
عربستان ,
آل سعود ,
آل فتنه ,
ام الفساد جهان اسلام ,
مادر تروریسم تکفیری ,
نوشته شده در 3 / 6 / 1394
بازدید : 1312
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نوشته شده در 3 / 6 / 1394
بازدید : 1191
نویسنده : کامران وزیری
|
|
مولای من، تو را امام غریب مینامند، میدانم بد میزبانی بودند و در مهماننوازی وفا نکردند.مولای من، بعد از گذشت روزگار، حال تو میزبان ما هستی؛ تو میزبان گریهها و نیازها؛ غمها و دلتنگیهای ما هستی.
تو که غریبی را احساس کردهای، حال غریبهها به آستان کرم تو چشم دوختهاند و به دستان پر مهرت توسل کردهاند و جشن میلادت بهانهای میشود تا دلتنگیهایمان را با شما بیان کنیم.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یازدهم ذی القعده سال 148هجری قمری مصادف است با سالروز ولادت امام رضا(ع) هشتمین امام و پیشوای شیعیان جهان. نام شریفش "علی" کنیه آن حضرت "ابوالحسن" و مشهورترین القاب آن حضرت"رضا" است به معنای "خشنودی".
امام محمدتقی علیهالسلام امام نهم و فرزند ایشان سبب نامیده شدن آن حضرت به این لقب را اینگونه نقل میفرمایند: " خداوند او را رضا لقب نهاد زیرا خداوند در آسمان و رسول خدا و ائمه اطهار در زمین از او خشنود بودهاند و ایشان را برای امامت پسندیدهاند و همینطور ( به خاطر خلق و خوی نیکوی امام ) هم دوستان و نزدیکان و هم دشمنان از ایشان راضی و خشنود بودند".
یکی از القاب مشهور حضرت " عالم آل محمد" است. این لقب نشانگر ظهور علم و دانش ایشان است. جلسات مناظره متعددی که امام با دانشمندان بزرگ عصر خویش، بویژه علمای ادیان مختلف انجام داد و در همه آنها با سربلندی تمام بیرون آمد دلیل کوچکی بر این سخن است، که قسمتی از این مناظرات در بخش " جنبه علمی امام " آمده است. این توانایی و برتری امام، در تسلط بر علوم یکی از دلایل امامت ایشان است و با تأمل در سخنان امام در این مناظرات، کاملاً این مطلب روشن میشود که این علوم جز از یک منبع وابسته به الهام و وحی نمیتواند سرچشمه گرفته باشد.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
مذهبی ,
بین الملل ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
امام هشتم شیعیان ,
حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) ,
غریب الغربا ,
|
|
|