مقامات آمریکایی در حالی از لزوم خودداری ایران از بروز «تنش غیرضروری» در مناسبات با واشنگتن دم می زنند که ناوهای این کشور همچنان مشغول ماجراجویی در خلیج فارس هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شب گذشته شبکه سی ان ان مدعی شد یک قایق گشت زنی نیروی دریایی آمریکا که به ادعای مقامات واشنگتن از سوی یک قایق سپاه پاسداران ایران مورد تهاجم قرار گرفته بود، سه تیر هشدار دهنده شلیک کرده است. طبق این ادعا یک قایق گشت زنی نیروی دریایی آمریکا که به ادعای مقامات این کشور از سوی یک قایق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مورد تهاجم (نزدیک شدن بیش از حد متعارف) قرار گرفته بود، سه تیر هشدار دهنده شلیک کرده است. به ادعای این شبکه، یک قایق گشت زنی آمریکایی و یک کشتی نیروی دریایی کویت نیز در این واقعه که در منتهی الیه شمالی خلیج فارس روی داد، مورد تهاجم قرار گرفتند. در این تقابل دریایی، قایق ایرانی به ۲۰۰ یاردی (حدود ۱۸۳ متری) یکی از قایقهای نیروی دریایی آمریکا نزدیک شد. مقامات آمریکا مدعی شدند که به رغم شلیک منور از سوی ناو دریایی آمریکا و مکالمه رادیویی با خدمه ایرانی این قایق، قایق مزبور از ترک محل خودداری کرد و در پی آن ناو آمریکایی «یو اِس اِس اسکوال» سه تیر هشداردهنده شلیک کرد. انتشار اخباری از این دست در حالی از سوی رسانه های آمریکایی انجام می گیرد که ناوهای این کشور به کرات دست به ماجراجویی در آبهای خلیج فارس زده و توقع دارند هیچ واکنشی از سوی ایران انجام نگیرد. در راستای چنین سناریویی است که «الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی می شود این رویداد «عامل تشدید کننده غیرضروری تنشها» بوده و قصد و نیت ایران از این اقدام برای آمریکا روشن نیست. مقامات واشنگتن در حالی در موضع گیری های خود کاملا حق به جانب رفتار کرده و گستاخانه مدعی اند اقداماتی از این دست از سوی ایران می تواند به تنش و درگیری بیانجامد که ناوهای جنگی این کشور هزاران مایل دورتر از سرزمین خود و در نزدیکی آبهای ایران به قدرت نمایی می پردازند. طبق اعلام ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا- «سنت کام»- روز سه شنبه دو فروند از قایقهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به ۳۰۰ یاردی (حدود ۲۷۵ متری) ناوشکن آمریکایی «نیتز» که در حال عبور از آبهای مجاور تنگه هرمز بود، نزدیک شدند. سخنگوی کاخ سفید در توجیه این موضوع به خبرنگاران گفت: «هنوز روشن نیست که قصد و هدف قایقهای ایران از این اقدام چه بوده است، اما این رفتار پذیرفتنی نیست». وی در ادامه افزود که «اینگونه اقدامات از این پتانسیل برخوردارست که به افزایش غیرضروری تنشها بیانجامد». سخنگوی «سنت کام» نیز در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک مدعی شد که بی اعتنایی قایقهای ایرانی به هشدارهای این ناوشکن آمریکایی اقدامی «نا امن کننده و غیرحرفه ای» بود. با این حال تحرکات دریایی ایران دست کم این پیام را برای واشنگتن دارد که باید دست از ماجراجویی برداشته، حد و حدود خود را بشناسد و گرنه با واکنش ایران مواجه خواهد شد. :: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , , :: برچسبها: آمریکا، شیطنت درخلیج فارس، بازی نافرجام , نوشته شده در 5 / 6 / 1395
![]() به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ اندیشکده آمریکایی «امریکن انتر پرایز» در تحلیلی پیرامون «استقرار سامانه دفاع موشکی اس-300 در ایران» نوشت: استقرار سامانه اس-300 در ایران در مجموع یک تغییر دهنده موازنه قوای راهبردی در منطقه و چالشی است که باید به آن توجه داشت.
به نوشته این اندیشکده، ارتش آمریکا میتواند سامانه اس-300 را مغلوب کند اما تنها با اختصاص قابل توجه بودجه بر هواپیماهای رادارگریز پیشرفته و تلاش بسیار زیاد نظامی با هدف از بین بردن این سامانه چنین موردی میسر است. در حال حاضر، ارتش اسرائیل و اعراب قابلیت قابل ملاحظه و ابزار متعارف برای نابودسازی سامانه اس-300 را ندارند. این در حالی است که ایرانیها گزارش کردهاند که روسیه درحال ارسال نسخه پیشرفتهتر این سامانه است. :: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , , :: برچسبها: سامانه موشکی اس 300، تغییر موازنه قوا به نفع ایران , نوشته شده در 5 / 6 / 1395
|
|
|
شهر حلب نه فقط یک شهر در یک کشور جنگ زده بلکه شهری است که سنگینی آن کفه ی ترازوی سیاسی منطقه را بالا و پایین میکند و مشخص کننده وضعیت آتی منطقه است .
آنچه که امروز و در پنج سال گذشته در حلب شاهد آن بودیم بیشتر یک نبرد بین المللی بوده و نه یک نبرد داخلی و اصولا وقتی نبرد در یک کشور با اهداف سیاسی بین المللی و منطقه ای جهت تغییر موازین قدرت آغاز میشود ؛ بالطبع نبردهای یکایک روستاها و شهرهای آن نبردی منطقه ای ست و نه داخلی .
|
|
به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشست خبری که صبح امروز در محل وزارت دفاع برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت استقرار و تحویل سامانه دفاعی S ۳۰۰ اظهار داشت: ما قرارداد قبلی که در این خصوص با روسیه داشتیم که آن قرارداد از طرف روس ها به بهانه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به صورت یک طرفه لغو شد باعث شد تا ما شکایتی را در مراجع بین المللی مطرح کنیم.
وی افزود: در دولت یازدهم در بالاترین سطوح سیاسی دو کشور مسائل مختلفی مورد بحث قرار گرفت که یکی از این مسائل موضوع قرارداد S ۳۰۰ بود که هم از طرف روس ها و هم از طرف ما مورد تاکید قرار گرفت و در نشست های روسای جمهور دو کشور یکی از موارد بحث مساله تحویل سامانه S ۳۰۰ بود.
سردار دهقان ادامه داد: بعد از تصدی بنده در وزارت دفاع در سفری که برای شرکت در یک کنفرانس دفاعی به مسکو داشتم بحث S ۳۰۰ را مطرح کردم و قرار بر این شد که وزیر دفاع روسیه کار را به نتیجه برساند، سپس در دومین کنفرانسی که در مسکو حضور یافتم وزیر دفاع این کشور اعلام کرد که لغو تحویل سامانه S ۳۰۰ به ایران توسط رئیس جمهور روسیه منتفی اعلام شده است و تصمیم رئیس جمهور قبلی این کشور مبنی بر عدم تحویل S ۳۰۰ به ایران لغو شده است.
وی افزود: البته در یک چارچوب توافق شده قرار شد، زمانی که طرف روسیه قرارداد تحویل S ۳۰۰ را به نحو کامل اجرا کنند ما شکایت خود را پس بگیریم که با تحویل این سامانه آن شرط حاصل شد و ما شکایت خود را پس گرفتیم و همچنین این حق را برای خود قائل شدیم که در ادامه اجرای این قرارداد اگر مشکلی به وجود آمد ما طرح دعوی در مراجع بین اللملی را داشته باشیم.
وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا مذاکراتی که برای تحویل سامانه s۴۰۰ با روسیه داشته اید یا خیر گفت:موضوع تحویل سامانه s۴۰۰ تاکنون مطرح نبوده البته طرف روس آن زمانی که ماجرای لغو قرارداد S ۳۰۰ پیش آمد پیشنهاد تحویل سامانهAnti۲۵۰۰ و S۴۰۰ را به ما کرد اما اصرار داشتیم سامانه S ۳۰۰ را تحویل بگیریم.
وی تاکید کرد: تاکنون از طرف ما اصراری برای تحویل و انعقاد قراردادی در خصوص سامانه s۴۰۰ مطرح نبوده است و ما بنای پیگیری این مساله را هم نداریم.
دهقان در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص خرید اسلحه های کلاشینکف گفت: در ۱۰ سال گذشته به دلیل اولویتدهی به صنایع هوافضا تولیدات ما در حوزه سلاح های سبک نیازهای ما را کفایت نمیکرد؛ به همین دلیل نیاز به سلاح سبک بیشتر در حوزه دفاعی بیشتر احساس شد، اما امروز به یک ظرفیتی دست پیدا کردیم که حوزه تولیدات سلاح های سبک می توانیم نیازهایمان را تامین کنیم.
وزیر دفاع افزود: ما سلاح های سبک و انفرادی را داخلی سازی کردیم و به طور کامل می توانیم در تیراژهای بالا این نوع سلاح ها را تولید کنیم.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
|