<سربازان عموسام! + تصاویر
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
سربازان عموسام! + تصاویر
نوشته شده در 26 / 10 / 1394
بازدید : 1354
نویسنده : کامران وزیری
در پی دستگیری تعدادی از ملوان های آمریکایی متجاوز به مرز دریایی ایران در خلیح فارس، واکنش های متعددی در محافل خبری و فضای مجازی شکل گرفت.

یکی از واکنش های جالب توجه، انتشار تصاویری از شرح حال این سربازان در فضای مجازی و کانال های تلگرامی است.

 

شرح حال سربازان آمریکایی+ عکس

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سربازان عمو سام! ,



بازدید : 1074
نویسنده : کامران وزیری

حملات آل سعود به یمن تحت ائتلاف ضد یمن خسارت‌های جانی و مالی فراوانی برای این کشور برجای داشته و شهروندان غیر نظامی هدف حملات هوایی این ائتلاف بوده است.

خبرگزاری فارس: کارنامه تجاوز ۱۰ماهه آل‌سعود به یمن/ ۳۰۰۰ شهید و ۲۸۱۸ زخمی+ جزئیات تخریب منازل، مدارس و مساجد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تجاوز رژیم عربستان سعودی تحت ائتلاف ضد یمن به این کشور، علاوه بر این که زیرساخت‌های یمن را هدف قرار داده، تاکنون 5800 شهید و زخمی برجای گذاشته است.

روزنامه «المیثاق» سخنگوی حزب کنگره مردمی یمن به ریاست علی عبدالله صالح در شماره جدید خود آمار تازه ای از قربانیان جرایم جنگی آل سعود، امارات و آمریکا در یمن طی ده ماه گذشته منتشر کرد.

بر اساس این آمار، در مدت ده ماه از تجاوز ائتلاف ضد یمن 1735 کودک، 1309 زن شهید شده‌اند و بیش از 1492 کودک و نزدیک به 1326 زن زخمی شده‌اند.

مطابق این آمار، در این مدت خسارت‌های زیادی به بخش اجتماعی وارد شده است به گونه‌ای 319.957 خانه تخریب شده و 900 هزار نفر از شهروندان یمنی از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

افزون بر این، 517 مسجد و 506 مدرسه و مؤسسه آموزشی در استان‌های مختلف یمن براثر حملات هوایی ائتلاف ضد یمن نابود شده است.

جنایت‌های آل سعود در یمن

بر اساس این آمار، در این حملات به زیرساخت‌های یمن خسارت جبران‌ناپذیری وارد شده است به طوری که 452 پل، 122 نیروگاه تولید برق و 140 شبکه ارتباطی و 14 بندر و 10 فرودگاه تخریب شده است.

ائتلاف ضد یمن به سرکردگی آل سعود در این حملات 922 تأسیسات دولتی، 514 انبار مواد غذایی، 413 بازار تجاری، 226 ایستگاه سوخت، 156 کامیون سوخت‌رسان، 168 کارخانه، 115مرغداری، 51 مرکز باستانی، 101 مرکز تاسیسات حکومتی و‌31 سالن ورزشی و تعدادی سیلو را نابود کرده است.

انتشار این ارقام ادعاهای ائتلاف ضد یمن که فقط به مواضع انصار الله و افراد «علی عبد الله صالح» را هدف قرار می‌دهند، تکذیب می‌کند.

تابستان امسال جنگنده‌های ائتلاف با حمله به یک مراسم عروسی در غرب یمن بیش از 100 نفر از شهروندان بی‌گناه یمنی را به خاک و خون کشیدند و سازمان ملل این اقدام ائتلاف ضد یمن را محکوم کرد.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن , نماد مظلومیت تاریخ در قرن متمدن! ,



کارنامه یک سیاستمرد فرهنگ‌مدار
نوشته شده در 21 / 10 / 1394
بازدید : 1107
نویسنده : کامران وزیری
امیرکبیر
 
بیستم دی ماه سالروز قتل سیاستمردی فرهنگ‌مدار است که با فکر اصلاح به میدان آمد و اصول بسیاری را منطبق بر روش و منش خود در تاریخ معاصر ایران به ثبت رساند.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: در اندیشه علامه شهید استاد مطهری رحمت الله علیه، بزرگان سه دسته‌اند: صالح، مصلح و مبارز؛ صالحان به اصلاح خود و مصلحان، به اصلاح خود و جامعه فکر می کنند و البته مبارزان هم کسانی هستند که علاوه بر اصلاح خود و جامعه، به گشودن راهی در تاریخ می‌اندیشند.

باید گفت امیرکبیر یا همان میرزا تقی خان فراهانی که بیستم دی ماه هر سال یادآور سالروز قتل اوست، اگر در تاریخ ایران اسلامی به عنوان مبارز شناخته نشود، قطعا می‌توان از او به عنوان یک مصلح فرهنگی اجتماعی یاد کرد، مصلحی که هرگاه سخن از تاریخ فرهنگ ایران به میان می‌آید، نام او در بین معدود دلسوزان فرهنگی نهاد حاکمیت، می‌درخشد.

تاریخ ایران، نامه مهمی از او به ناصرالدین شاه قاجار ثبت کرده که امیر در آن، به عزل حاکم یکی از شهرها به جرم رشا و ارتشاء اشاره می‌کند و می‌گوید: «... شنیده‌ام او را به توصیه عمه خود ابقاء فرموده و سخن هزل بر زبان رانده‌اید... اداره امور مملکت با توصیه عمه و خاله نمی شود ...»

همین بیان کافی است تا مشخص شود که امیرکبیر در پست صدارت یا وزارت و در زمانی که نظام شاهنشاهی قاجار با قراردادهایی مثل ترکمانچای، چوب حراج به خاک کشور و منابع آن زده بود، تا چه اندازه به منافع ملی و پایبندی به حقوق مردم می اندیشیده است.

مروری بر اقدامات مهم وی در جهت توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور، مؤید این ادعاست:

یک. تلاش برای ارتقای امنیت عمومی

امیرکبیر پس از آنکه تلاش کرد تا امنیت داخلی را سر و سامان دهد، بر این باور بود که فرهنگ عمومی کشور نیاز به تشکیلاتی منسجم دارد تا با استفاده از این امنیت، سیستم خدمت رسانی به عموم مردم گسترش یابد که اقدام او در تاسیس چاپارخانه برای امنیت مرسولات پستی مردم، یکی از این اقدامات بود.

دو. سیستم نظارت و ارزیابی/ روزنامه وقایع اتفاقیه

امیرکبیر تلاش کرد با راه اندازی و تقویت سیستم نظارت و دستگاه هایی نظیر «دستگاه خفیه‌نویسی» و خبر رسانی، دقت را در کسب اخبار و اطلاعات رواج دهد تا این دقت بتواند به تصمیم گیری‌های درست در جهت منافع عمومی کمک کند.

تاسیس روزنامه «وقایع اتفاقیه» یکی از اقدامات مهم امیر در راستای گسترش آگاهی بخشی و بسط اطلاعات در میان عموم مردم بود و باعث شد تا بسیاری هم به تقلید از او، روزنامه‌های دیگری منتشر کنند که در شهرستان ها هم توزیع می شد.

این اقدام امیر تا آن جا مورد استقبال مردم قرار گرفت که حتی برخی خواستار اشتراک سالانه آن برای خود بودند.

سه. دارالفنون و تلاش برای استقلال کشور

تاسیس «دارالفنون» یکی از مهم ترین ثمرات و برکات صدارت و وزارت چهار ساله امیرکبیر است، دانشگاهی که با نظارت شخصی امیر راه‌اندازی شد و با تاسیس آن، روال اعزام بسیار محدود دانشجویان به خارج از کشور، جای خود را به ورود استادان خارجی برای تعلیم دانش و تکنولوژی مانند پزشکی، داروسازی، مهندسی و نظامی‌گری، به قشر بیشتری از علاقه مندان در داخل کشور داد.

باید گفت یکی از فواید این اقدام مهم امیر این بود که دانشجویان اعزامی به خارج از کشور، گاهی حتی به کشور باز نمی‌گشتند و نقض غرض حاصل می‌شد؛ همچنین اگر تصمیم به بازگشت می‌گرفتند، با تصور برتر بودن فرهنگ بیگانه، پا به وطن می‌گذاشتند، اما تصمیم امیر به حضور استادان خارجی برگزیده در ایران، از کشورهایی مانند فرانسه و اتریش که بر خلاف روسیه و انگلیس، کمتر به دنبال سوء استفاده از ایران و منابع ایران بودند، باعث شد تا این آسیب فرهنگی، کمتر زمینه ظهور و بروز پیدا کند.

دغدغه دیگر امیر، تلاش برای حفظ استقلال کشور و مبارزه با امتیازاتی بود که پیش از صدارت وی به دولت‌های بیگانه واگذار شده بود، از این رو وی شخصا تخلفات افراد خارجی حاضر در ایران را بررسی و از استفاده آنان از قانون ننگین کاپیتولاسیون – که در مبارزه علنی حضرت امام راحل(قدّس سرّه)، با نظام ستمشاهی پهلوی هم نمود داشت – جلوگیری می کرد.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , تاریخی , ,
:: برچسب‌ها: امیرکبیر ، بزرگ مرد تاریخ ایران زمین، طلایه دار علم وفرهنگ ,



عقب‌نشینی و انفعال!
نوشته شده در 21 / 10 / 1394
بازدید : 1405
نویسنده : کامران وزیری

بسیاری بر این باورند که اگر وزارت امور خارجه در ماجراهایی نظیر تعرض به نوجوانان ایرانی در جده و همچنین فاجعه منا، مواضع قابل قبول‌تر و مستحکم‌تری را ارائه می‌کرد، یکی از انگیزه‌های اصلی حمله به سفارت سعودی در تهران از بین می‌رفت.

خبرگزاری فارس: عقب‌نشینی و انفعال!

 روزنامه «وطن امروز» در یادداشتی از « دکتر علی بخشایش»نوشت:

آقای حسین جابری‌انصاری، سخنگوی جدید وزارت امور خارجه انصافا از جهات بسیاری از سخنگوی قبلی بهتر است اما در موضع‌گیری‌ها دقیقا همان خطوط دیپلماسی شناخته‌شده دولت را دنبال می‌کند. هرچند نباید انتظار دیگری هم داشت، با این حال بدیهی است مواضع منفعلانه، نقدهای جدی از پی خود خواهد داشت؛ لذا دولت هم تا زمان اتخاذ چنین رویکردی نباید انتظاری جز نقدهای تند و اعتراضات وسیع داشته باشد. 

در ماجرای اخیر تنش‌ها بین ایران و عربستان که از پی اعدام آیت‌الله «شیخ نمر باقرالنمر»، روحانی عالی‌رتبه شیعه توسط ریاض وارد مرحله جدیدی شد، بسیاری بر این باورند اگر  وزارت امور خارجه در ماجراهایی نظیر تعرض به نوجوانان ایرانی در جده و همچنین فاجعه منا، مواضع قابل قبول‌تر و مستحکم‌تری را ارائه می‌کرد، یکی از انگیزه‌های اصلی حمله به سفارت سعودی در تهران از بین می‌رفت. ضمن تاکید بر غیرقابل قبول بودن حمله به سفارت سعودی در تهران، باید توجه داشت به‌دلیل وجود یک موج خشم انباشته شده غیرقابل مهار که متاسفانه دولت در 2 سال اخیر تلاشی برای درک آن انجام نداد، معلوم بود که دیر یا زود شاهد یک انفجار مردمی علیه سعودی خواهیم بود. اگر دولت در ماجرای منا و سایر وقایع موضع قاطعی اتخاذ می‌کرد، از زبانه‌های این آتش اندکی کاسته می‌شد. در راستای توجیه مواضع منفعلانه، سخنگوی وزارت امور خارجه دولت حسن روحانی شامگاه 19 دی‌ماه در یک برنامه زنده تلویزیونی اظهار داشت: «زمانی که تحلیل عربستان این است [به‌گونه‌ای است] که به دنبال تنش‌آفرینی است، طبیعی است جمهوری اسلامی را در نقطه مقابل خود احساس می‌کند... جمهوری اسلامی برآمده از مردم است و به همین جهت با بحرانی که عربستان با آن روبه‌رو است، یعنی بحران هویت، مشروعیت و کارآمدی، روبه‌رو نیست.» جابری‌انصاری همچنین گفت: «در حال حاضر جمهوری اسلامی در حال حرکت در مسیری است که فضای تنفسی بهتری را برای خود در حال ایجاد کردن است و برجام نیز در همین راستاست. جمهوری اسلامی به دنبال تنش‌آفرینی نیست و سیاست‌های خود را نیز در این راستا تعریف می‌کند. سیاست‌های ما دقیقا در نقطه مقابل عربستان قرار دارد وهرچه آنها سیاست خود را مبتنی بر جنگ در همه جبهه‌ها تعریف می‌کنند، ما دقیقا در نقطه مقابل قرار داریم. ما نیازی به ایجاد تنش نداریم و به دنبال ثبات هستیم و به همین جهت ادبیات سیاسی ما هم در همین راستاست».


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دولت یازدهم , دولت منفعل ناامید!!! ,



پاشنه آشیل سعودی ها
نوشته شده در 21 / 10 / 1394
بازدید : 1140
نویسنده : کامران وزیری

حمله به سفارتخانه با کوکتل مولوتوف بدتر است یا با موشک؟! حملاتی که دولت آقای روحانی هم ترجیح داده به آن شدیدتر از واکنشی که باید به سعودی‌ها نشان می‌داد، نشان دهد! به اقدامات سخیف سعودی‌ها، ماجرای شرم‌آور فرودگاه جده، فاجعه هولناک منا، توطئه کثیف نفتی و... را نیز اضافه کنید.

خبرگزاری فارس: پاشنه ‌آشیل سعودی‌ها

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «کیهان» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:

رویکردی که سعودی‌ها طی دو سال گذشته و همزمان با روی کار آمدن دولت آقای روحانی علیه کشورمان در پیش گرفته‌اند، «کم‌سابقه» و در برخی موارد حتی بی‌سابقه است. نوع رویکرد سعودی‌ها چه در نحوه اعدام آیت‌الله نمر و چه پیش از آن و چه بعد از آن به اندازه خود خبر اعدام «نمر» مهم و سوال‌برانگیز است. مجموعه این رویکردها همه به یک نقطه مشخص و مشترک یعنی «حساسیت‌زایی» و «تنش‌آفرینی» ختم می‌شوند. نتایج رفتار‌های خارج از چارچوب دیپلماتیک عربستان، مثلا وادار کردن کشورهای میکروسکپی و جیره‌خوار به راه انداختن کمپین ضد ایرانی، بستن سفارتخانه‌ها، اظهارات سخیف و سبکی که هر از چندگاهی وزیر خارجه آل سعود علیه ایران ایراد می‌کند و در آخرین مورد، حمله موشکی به سفارت کشورمان در یمن فقط به ایجاد تنش با ایران کمک می‌کند، و این یعنی سعودی‌ها عمدا دنبال «تنش‌آفرینی» با ایران هستند. عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان تصریح کرده، این رویکرد را همچنان ادامه خواهد داد. 

بعد از اینکه خبر اعدام و شهادت آیت‌الله نمر، روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت، برخی دوستان ضمن ابراز «تردید جدی» در صحت خبر گفتند، آل سعود آنقدرها هم احمق نیست که با اعدام رهبر 7 میلیون شیعه عربستان، دو دستی گور خود را بکند. اما رفته رفته و با انتشار جزئیات بیشتر و ورود رسمی‌ها به تایید خبر، معلوم شد، ماجرا صحت دارد و آل سعود واقعا گور خود را کنده است!  این اقدامات و رویکردها گاهی با بهانه و گاهی حتی بدون بهانه صورت گرفته است. مثلا کمپین مسخره‌ای که از سوی چند کشور ذره‌بینی و دست چندم علیه ایران به راه افتاده به بهانه حمله عده‌ای به سفارتخانه عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد صورت می‌گیرد. منتها سوال اینجاست که، چه ارتباطی مثلا بین حمله به سفارتخانه عربستان در تهران و خشم مجمع‌الجزایر کومور (قمر) وجود دارد؟! یا آیا حمله به سفارتخانه با کوکتل مولوتوف بدتر است یا با موشک؟! حملاتی که دولت آقای روحانی هم ترجیح داده به آن شدیدتر از واکنشی که باید به سعودی‌ها نشان می‌داد، نشان دهد! به اقدامات سخیف سعودی‌ها، ماجرای شرم‌آور فرودگاه جده، فاجعه هولناک منا، توطئه کثیف نفتی و... را نیز اضافه کنید.

اما آیا اعدام آیت‌الله نمر به آن شکل فجیع و حساسیت‌بر‌انگیز (گزارش شده قبل از اعدام نمر، محمد سلمان، وزیر دفاع سعودی دست و پای وی را شکسته سپس بدن مجروح وی را به جلادان سپرده است) «حساب شده» صورت گرفته یا ادامه همان حماقت همیشگی سعودی‌ها بوده است؟ اگر حساب شده است، «هدف اصلی» از این اعدام و آن رویکردهای قبل و پس از اعدام چیست؟ اصلا چرا سعودی‌ها اینقدر صریح و بی‌پرده به دنبال تنش‌آفرینی با ایران هستند؟! بخوانید:

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود , آل فتنه , دشمن اصلی جبهه مقاومت , خصومت دیرینه باایران ,



بازدید : 1134
نویسنده : کامران وزیری
جلسه هیئت دولت
هیأت وزیران، ورود کالاهای تولید عربستان و یا از مبدأ این کشور را از کلیه مبادی ورود کالا به کشور از جمله مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هیأت دولت صبح امروز به ریاست حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس‌ جمهوری جلسه فوق‌العاده تشکیل داد و اعضا به ادامه بررسی لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه پرداختند.

در این جلسه هیأت وزیران، ورود کالاهای تولید عربستان و یا از مبدأ این کشور را از کلیه مبادی ورود کالا به کشور از جمله مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع اعلام و مصوب کرد که سفر عمره نیز کما فی السابق تا اطلاع ثانوی متوقف می‌ماند.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , اقتصادی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , عربستان , واکنش دروقت اضافه! ,



هیچگاه تنهایمان نمی گذارد ...
نوشته شده در 11 / 10 / 1394
بازدید : 456
نویسنده : کامران وزیری

http://www.welayatnet.com/sites/default/files/media/image/7807_38536.jpg
 

این روز ها از خودمان غافل شده  ایم آنقدر به دنیا و اسباب بازی هایش چشم دوخته ایم که یادمان  رفت که آمده ایم

 

چه باشیم؟


چه کنیم؟

چطور  زندگی کنیم؟

اما نباید فراموش کنیم ،آن خدایی  را که هیچگاه ما را یادش نمی رود


هیچگاه تنهایمان نمی گذارد


و ما را  برای خودمان دوست دارد

او  بهترین داشته ی ما روی زمین است

 

 


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , مذهبی , ,
:: برچسب‌ها: الا بذکر ا , , , تطمئن القلوب = یادخدا دلها را آرام می کند , ,



بازدید : 541
نویسنده : کامران وزیری
میرشمسی

گویا عده‌ای در دولت، "تنظیم بازار" و ارزان‌ نشدن قیمت سیب‌زمینی را مهمتر از سلامت جان مردم می‌پندارد. شاید هم قرار است "تنظیم سود" سرمایه‌داران واردکننده برنج به هم نریزد!

خبرگزاری تسنیم ــ سیدمحسن میرشمسی: دو موضوع تقریباً مشابه با دو رفتار کاملاً متفاوت؛ یکی «سیب‌زمینی» و دیگری «برنج». یازده هزار تن سیب‌زمینی "سالم"ی که "امحا" شد و هزاران تن برنج "فاسد"ی که بین مردم "توزیع" شد و باز هم قرار است توزیع شود.

دولت همین چندی پیش یازده هزار تن سیب‌زمینی سالم را امحا کرد که به‌اصطلاح، تنظیم بازار به هم نریزد و قیمت سیب‌زمینی در بازار مصرف کاهش نیابد.

دولتِ مدعیِ کاهشِ تورم، حاصل دست‌رنج کشاورزان ایرانی و برکت خدا را از بین برد تا جلوی کاهش قیمت سیب‌زمینی را بگیرد؛ رفتاری که از سوی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی با رفتار معروف و مشهور آمریکا که گندم مازاد را برای جلوگیری از کاهش قیمت آن در بازار به دریا می‌ریخت اما بین گرسنگان آفریقایی توزیع نمی‌کرد، مقایسه و مشابهت‌سازی شد.

حالا این روزها خبر توزیع برنج آلوده و تاریخ‌مصرف گذشته وارداتی بین مردم، افشا و به یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه افکار عمومی تبدیل شده است؛ محموله‌های برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته‌ای که از انبارهای شرکت بازرگانی دولتی بین مردم به‌ویژه در ایام محرم توزیع شده بود.

موضوعی که وزیر جهاد کشاورزی به‌جای احساس نگرانی برای سلامت مردم، آن را طبیعی قلمداد کرد و گفت که تمدید تاریخ مصرف برنج‌ها یک امر طبیعی به شمار می‌آید.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز گفته است که می‌خواهند هزاران تن برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته را از انبارهای شرکت بازرگانی دولتی به انبارهای دیگر منتقل کرده و با تغییر بسته‌بندی و نصب تاریخ جدید در بازار مصرف توزیع کنند.

سؤال این است: دولتی که برای تنظیم بازار و کاهش قیمت سیب‌زمینی احساس نگرانی کرده و سیب‌زمینیِ سالمِ محصولِ زحمتِ کشاورزِ ایرانی را امحا می‌کند، چرا برای سلامت و جان مردم احساس نگرانی نمی‌کند و برنجِ آلوده و فاسدِ وارداتیِ متعلق به سرمایه‌داران را بین مردم توزیع می‌کند؟!

گویا عده‌ای در دولت، "تنظیم بازار" و ارزان‌ نشدن قیمت سیب‌زمینی را مهمتر از سلامت جان مردم می‌پندارد. شاید هم قرار است "تنظیم سود" سرمایه‌داران واردکننده برنج به هم نریزد!

به نظر می‌آید مردمی که در مدت اخیر "هوای آلوده" را نفس می‌کشیدند و با آن کنار آمدند، باید از این به بعد با "غذای آلوده" نیز کنار بیایند و برنج فاسد و تاریخ‌مصرف گذشته نوش جان کنند؛ همان‌طور که در ماه‌های گذشته میل کردند و تازه امروز از آلوده و فاسد بودن آن مطلع شدند!


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , اقتصادی , ,
:: برچسب‌ها: دولت یازدهم، دولت یاس ونامیدی ,



بازدید : 1028
نویسنده : کامران وزیری

دولتی‌ها هر روز تن مردم را برای قطع چندرغاز یارانه می‌لرزانند و منت سر مردم می‌گذارند و پرداخت آن را مصیبت عظما می‌نامند.

خبرگزاری فارس: دولت دست روی دست گذاشته و منتظر نتیجه برجام است/ دیگر خبری از «سبد کالا» نیست
 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادداشتی با عنوان «شما که لالایی بلدید چرا خوابتان نمی‌برد؟» را در اختیار فارس قرار داد که متن آن به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

در 2.5 سالی که گذشت غوغای عجیب بر سر چند و چون مذاکره عملاً مسئولان دولتی و مجلس را به خود مشغول کرد. انگار آنها به کلی مشکلات کشور و مردم اعم از معیشت، اشتغال، مسکن، توسعه و پیشرفت، رشد و نوآوری، اقتصاد، تأمین اجتماعی، تولید ملی، صنعت و معدن، معلم و کارگر و غیره را از یاد بردند. تنها و تنها رهبر معظم و همیشه بیدار است که مرتب و پی در پی هشدار داده و می‌دهند و نهیب می‌زنند که " ....... حل مشکلات اقتصادی در نیویورک و لوزان و ژنو نیست، در داخل است"

به نظر می‌رسد امروز اکثر رسانه‌ها ناخودآگاه گرفتار نوعی غفلت در امور کشور شده‌اند. تیترهای عمده آنها یا امیدی تو خالی و بی‌ارزش دارد یا حاکی از یأس و سرخودرگی در مورد برجام است. غافل از اینکه کشور مسائل دیگری هم دارد.

با مرور رسانه‌ها کمتر می‌توان تیتری در خور و مناسب مشکلات مردم یافت. مردم گرفتار معضل بیکاری هستند. امری که همه جوامع بشری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. در جهان کشوری را نمی‌توان یافت که از معضل بیکاری رنج نبرد.

البته ایران از بابت بیکاری رنج بیشتری می‌برد و بدلیل اقتصاد مریض، واردات بی‌رویه، سیاست‌های غلط دولت یازدهم در امر مسکن و عمران، اقدامات نابجای بانک‌ها در تخصیص وام و منفعل بودن بانک مرکزی، عدم توانایی دولت در تنظیم بازار، به عبارتی یله و رهاسازی بازار در اثر تعطیلی سازمان‌های نظارتی و تعزیرات توسط دولت، خوش‌نشینی ثروتمندان دولتمرد یا دولتمردان ثروتمند، همه و همه بیکاری را روزافزون کرده است.

دریغ از یک تیتر در خور شأن در رسانه‌ها! اقتصاد مقاومتی کلاً به فراموشی سپرده شده است و دیگر دولت و مجلس در حد زبانی هم به آن حساس نیستند.

بی‌تدبیری‌های دولت در حوزه اقتصاد موجب توقف در رکود عمیق همراه با تورم شده است. اکثر بخش‌های دولتی به تبعیت از مدیران ارشد دولتی دست روی دست گذاشتند و همچنان منتظر نتیجه برجام هستند. این روحیه و رفتار عملاً موجب تشدید بحران بیکاری و تزلزل در اقتصاد شده است و به بی‌برنامگی‌ها بیشتر دامن زده است.

دولتمردان عملاً ابتکار و نوآوری در عمل و حرکت را کنار گذاشته‌اند و به نظاره نشسته‌اند تا آیا نتیجه برجام چه می‌شود؟ آیا دولتی منفعلانه تر از دولت یازدهم در تاریخ انقلاب اسلامی سراغ دارید؟ اکثر همایش‌ها و نمایشگاه‌هایی که در کشور برگزار می‌شود، حکایت از بی‌برنامگی دولت در حوزه اقتصاد و معیشت و عمران و مسکن و بازار دارد.

دولتمردان 2 هنر ویژه دارند که زبانزد مردم شده است. یکی انداختن گناه تمام مشکلات به گردن دولت‌های قبلی و دیگری گره زدن مشکلات به مذاکرات هسته‌ای.

این 2 هنر مثل لبه‌های قیچی مردم را در میان خود گرفته‌اند و روز به روز گوشت و پوست آنها را خط خطی می‌کنند و دولت هم در فکر "امید و تدبیر!" است و فریاد "اعتدال!" سر می‌دهد.

خطای بزرگی که رخ داده و ادامه دارد این است که دولت همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد برجام گذاشته است و مسئولیت خود را تخریب 2 دولت گذشته قرار داده است. عجبا که هر دو تدبیر به سنگ خورده است و مردم عملاً اولاً نسبت به توانمندی دولت در حذف تحریمها دچار تردید جدی شده اند و ثانیاً رغبت مردم به دو دولت گذشته روز به روز در حال افزایش است. حتی خود دولتمردان هم مجبور به تغییر رویه در گفتار نسبت به شیطان بزرگ شده اند.

طوریکه ریاست محترم جمهور که دو سال پیش حرف از "دیدن دم کدخدا" می زد، امروز شیوخ عرب را به پناه بردن به کمپ پیامبر(ص) و قرآن فرا می خواند. باید گفت شما که لالائی بلدید چرا خوابتان نمی برد؟ سخن صحیح آقای روحانی ریاست محترم جمهور به شیوخ عرب که فرمودند: "کمپ دیوید نمی تواند منجی شما باشد" را باید به فال نیک گرفت و همین سخن را باید با قدرت در کَله مدیران دولتی جا داد که برجام منجی شما نیست، بلکه تلاش و کار در راستای بر پائی اقتصاد مقاومتی است که چاره ساز و درمان کننده دردهاست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: دولت یازدهم , دولت اعتدال!!؟ ,



بازدید : 1149
نویسنده : کامران وزیری

دوغقیمت یک بشکه نفت امروز بسیار ارزان‌تر از یک بشکه آب معدنی یا دوغ است؛ بطوریکه صادر کردن دوغ و آب به صرفه‌تر از نفت خواهد بود.

مجله مهر - امیر محب ملکی: زمانی قرار بود که پول نفت سر سفره‌ها بیاید اما امروز دوغ و آب که در سبد غذایی اکثر خانواده‎‌ها پیدا می‌شود، از نفت بسیار گران‌تر است. حالا اگر به فروشگاه مواد غذایی محله خود سر بزنید و یک بطری دوغ یا آب معدنی بخرید، انگار سه بطری نفت را به خانه خود می‌برید.

هرچند با ارزان‌ شدن قیمت نفت در بازار جهانی باعث ارزشمندتر شدن دوغ یا آب شده است اما همین موضوع را می‌توان به بحران جهانی آب هم متصل کرد و آن را آغازی بر رقابت قیمت نفت و آب در عرصه بین‌المللی برشمرد.

یک بشکه دوغ معادل ۳ بشکه نفت

«کروزن» کلمه‌ای است که شاید تا به امروز آن را نشنیده باشید اما نام علمی «نفت سفید» است؛ ماده‌ای که در گذشته کاربرد گسترده‌ای به عنوان سوخت وسایل گرمایشی و پخت و پز داشت اما حالا جایش را به گاز شهری و گاز مایع داده است.

در اصطلاح عامیانه و پس از گرانی‌های گذشته برخی چیزها را می‌شد به نفت تشبیه کرد، مثلا ماست، دوغ یا شیر را نفت سفید نامید اما امروز معادله کاملا برعکس شده زیرا قیمت یک بشکه دوغ یا یک بطری آب معدنی از یک بشکه یا یک قوطی نفت گرا‌نتر است.

قیمت امروز نفت، بشکه‌ای حدود ۳۰ دلار است، بشکه‌ای که حدودا ۱۶۰ لیتر گنجایش دارد. حالا با در نظر گرفتن قیمت دلار که حدود ۳۶۰۰ است، هر بشکه ۱۰۸ هزار تومان می‌شود، یعنی هر لیتر ۶۷۵ تومان و یک بطری ۱.۵ لیتری آن ارزشی حدودا معادل ۱۰۱۵ تومان است.

در فروشگاه محصولات غذایی برای بطری ۱.۵ لیتری دوغ باید حدود ۲۵۰۰ تومان پرداخت کرد یعنی چیزی حدود ۲.۵ برابر قیمت یک بطری نفت یک و نیم لیتری. در این شرایط می‌توان گفت دوغ لیتری ۱۶۷۰ تومان است و یک بشکه ۱۶۰ لیتری آن را می‌توان حدود ۲۶۷ هزار تومان است.

البته قیمت آب در بازار هم بسیار تغییر است زیرا یک بطری ۱.۵ لیتری آب معدنی از ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ تومن فروخته می‌شود. در بدترین شرایط، یک لیتر آب از یک نفت بیشتر می‌شود که این موضوع را می‌توان آغاز روزهای رقابت این دو ماده زیر زمینی برشمرد.

نفت مقابل بحران آب بازنده می‌شود

کارشناسان می‌گویند در سال ۱۴۰۰ سرانه آب به کمتر از ۱۴۰۰ مترمکعب برای هر فرد می‌رسد و این به معنی ورود به بحران آبی است. طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان، ایران درآستانه بحران آب به سر می‌برد و طی سال‌های آینده تامین آب به یکی از بزرگترین چالش‌های کشور دربسیاری از استان‌ها، شهرها و مناطق تبدیل خواهد شد.

ایران از نظر جغرافیایی در بخش نیمه خشک و خشک جهان قرارگرفته و میانگین بارش در سراسر محدود جغرافیایی آن حدود ۲۵۰ میلیمتر است، درحالیکه میانگین جهانی حدود ۸۵۰ میلیمتر است که بیش از ۳ برابر میزان بارش در ایران است.

در چنین شرایطی افزایش قیمت آب، در سال‌های آینده هم می‌تواند امری بدیهی باشد و شاید با پایان یافتن روزهای تلخ فروش نفت ایران در بازار جهانی و افزایش قیمت آن، باز هم شاهد بیشتر بودن رقم فروش یک بطری آب نسبت به یک بطری نفت بود!


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی و اجتماعی , اقتصادی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: نفت، طلای سیاه فراموش شده!! ,