<ال سعود همان شجره ملعونه است
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ال سعود همان شجره ملعونه است
نوشته شده در 27 / 6 / 1395
بازدید : 1228
نویسنده : کامران وزیری

 

 

چرا رهبر انقلاب از عبارت شجره ملعونه استفاده کردند؟

در بخشی از پیام حج رهبر انقلاب در توصیف آل‌سعود، از اصطلاح «شجره‌ی ملعونه» استفاده شده است. این اصطلاح که برگرفته از متن قرآن کریم است اشاره به ماجرای رؤیایی دارد که پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم دیده‌اند. در آیه‌ی ۶۰ سوره‌ی اسرا چنین آمده است: «وَ إِذْ قُلْنا لَکَ إِنَّ رَبَّکَ أَحاطَ بِالنَّاسِ وَ ما جَعَلْنَا الرُّؤْیَا الَّتِی أَرَیْناکَ إِلَّا فِتْنَةً لِلنَّاسِ وَ الشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِی الْقُرْآنِ وَ نُخَوِّفُهُمْ فَما یَزِیدُهُمْ إِلَّا طُغْیاناً کَبِیراً» : «و چون برایت گفتیم: به‌راستی پروردگارت به مردم احاطه داشته‌ و آن رؤیایی را که به تو نمایاندیم و (نیز) آن درخت لعنت‌شده در قرآن را، جز وسیله‌ای برای امتحان مردم قرار ندادیم. و ما بیم‌شان می‌دهیم، پس ایشان را به‌جز طغیانی بزرگ نمی‌افزاید.»

سؤال آن است که این شجره‌ی ملعونه چیست که خداوند آن را وسیله‌ای برای آزمایش و امتحان مردم قرار داده است؟ مخصوصا آنکه در هیچ یک از آیات کریم، شجره‌ای به چشم نمی‌خورد که مورد لعن خداوند قرار گرفته باشد. برخی از مفسران معتقدند که این شجره، شجره‌ی زقوم است و به آیه‌ی ۶۲ سوره‌ی صافات اشاره می‌کنند که «أَمْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ إِنَّا جَعَلْناها فِتْنَةً لِلظَّالِمِینَ». اما همانگونه که مشخص است در این آیه، صرفا به محل امتحان بودن زقوم اشاره می‌شود و دیگر مورد لعن قرار نگرفته است.

به‌همین علت برخی از مفسران دیگر اعتقاد بر این دارند که کلمه‌ی «شجره» را نباید به معنای تحت‌اللفظی آن یعنی «درخت» ترجمه کرد، بلکه با توجه به محتوای آیه می‌توان دریافت که مراد خداوند از بیان آن چیز دیگری بوده است. شبیه چنین موضوعی در آیات ۲۴ و ۲۶ سوره‌ی ابراهیم علیه‌السلام نیز آمده است که خداوند از دو عبارت «شجره‌ی طیبه» و «شجره‌ی خبیثه» برای توصیف وضعیت دو جریان حق و باطل استفاده شده است: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ ٱللَّهُ مَثَلًۭا کَلِمَةًۭ طَیِّبَةًۭ کَشَجَرَةٍۢ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌۭ وَفَرْعُهَا فِى ٱلسَّمَآءِ» و «وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍۢ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ ٱجْتُثَّتْ مِن فَوْقِ ٱلْأَرْضِ مَا لَهَا مِن قَرَارٍۢ».
 

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , مذهبی , بیانات مقام معظم رهبری , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود , آل فتنه , شجره ملعونه ,



بازدید : 1152
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: نفوذ این است که از درون بخواهیم عده‌ای را تحریم کنیم و دچار خودتحریمی شویم

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: اگر دشمن تا دیروز تهدید می‌کرد که اگر خواست کدخدا را نپذیریم علیه ما قطع‌نامه صادر می‌شود، امروز حرکتی را شروع کرده که ما از درون بخواهیم عده‌ای را تحریم کرده و دچار خودتحریمی شویم.

وی افزود: اگر تا دیروز تهدید می‌کرد اگر تو خواست کدخدا را نپذیری فلان قطع‌نامه علیه تو صادر می‌شود، امروز حرکتی را شروع کند که تو از درون بخواهی عده‌ای را تحریم کنی و دچار خودتحریمی شوی.

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: این خطر بزرگی است؛ این است که دانشجوی بسیجی باید نسبت به آن هوشیار باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: هرکسی که دشمن شماست تمام تلاش خود را به‌کار می‌برد برای اینکه از بیرون تحریم‌هایی را اعمال کند، اما دشمن دید در هر عرصه‌ای که تحریم وارد شد، موفقیت‌هایی شکل گرفت، چه در هسته‌ای، چه در موشکی و چه در چیزهای دیگر؛ نفوذ این است که تمهیداتی فراهم کند تا یک‌دفعه از درون دچار خودتحریمی شویم. درک واقعیت‌ها این است. اینها را باید دقیق فهمید.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: تکرار تاریخ، دلهره از تکرار کاپیتولاسیون وترکمانچای , , , , ! ,



بازدید : 1191
نویسنده : کامران وزیری
 
«حادثه‌ای در کشور ما در سال ۱۳۳۲ اتّفاق افتاد -حادثه‌ی بیست‌وهشتم مرداد- که یکی از حوادثی است که ملّت ایران را با تجربه‌ها آمیخته میکند، مانع از خطا و اشتباه دیدِ او میشود؛ در این حادثه یک تجربه‌ی بزرگ برای ملّت ایران به وجود آمد، این تجربه را هرگز نباید فراموش کرد؛ بله، از سال ۳۲ تا حالا شصت سال میگذرد.

اوّلاً در خلال این شصت سال این قبیل حوادث تکرار شده است، ثانیاً حادثه‌ی تاریخی وقتی حامل درس است، گذشت زمان تأثیری ندارد و باید از آن درس گرفت. حادثه از این قرار بود که دولت مصدّق که نفت را، منبع ثروت ملّی کشور را از چنگ انگلیسی‌ها و از دست انگلیسی‌ها با کمک افرادی که بودند -مرحوم آیت‌الله کاشانی و دیگران- توانست خارج کند، یک اشتباه تاریخی انجام داد و آن تکیه‌ی به آمریکا بود.


در مقابلِ دشمنی انگلیس‌ها، فکر کرد باید یک پشتیبانی در عرصه‌ی بین‌المللی داشته باشد، این پشتیبان آن روز از نظر او آمریکا بود؛ به آمریکایی‌ها اعتماد کرد؛ امید او به آمریکایی‌ها بود. از این خوش‌بینی و ساده‌اندیشی، آمریکایی‌ها استفاده کردند، [کودتای‌] بیست‌وهشتم مرداد را به راه انداختند. یک مأمور آمریکایی با نام و نشان مشخّص که کاملاً مضبوط [است] و ما می‌شناسیم، میدانیم -اسمش هم در تاریخ هست- بلند شد آمد اینجا؛ آمریکایی بود، رفت در سفارت انگلیس یا در سفارت یک کشور غربی یا شاید هم کانادا مستقر شد و پولی را که آورده بود تقسیم کرد، افرادی را با خودش همراه کرد؛ عناصر و عوامل داخلی خائن هم وجود داشتند؛ کودتای بیست‌وهشتم مرداد را راه انداخت و همه‌ی زحماتی را که ملّت ایران در ظرف دو سه سال -دوران ملّی شدن صنعت نفت- کشیده بودند، بر باد داد. مصدّق را هم گرفتند، بردند زندانی کردند و محمّدرضای پهلوی را که از ایران فرار کرده بود، برگرداندند، به سلطنت نشاندند؛ و ۲۵ سال از سال ۳۲ تا سال ۵۷ این ملّت، زیر یوغ حکومت تحمیلی و وابسته‌ی پهلوی به انواع خفّتها، انواع فشارها، انواع سختی‌ها مبتلا شد؛ آمریکایی‌ها [این کار را] کردند. مستشاران نظامی‌شان ارتش ما را تصرّف کردند، عوامل اقتصادی‌شان سیاستهای اقتصادی خود را پیش بردند؛ علاوه بر اینها -اینها کارهای ظاهری و مشهود بود- کارهای غیرمشهودی کردند که هنوز تحلیلگران ما متأسّفانه نرسیده‌اند که به حرکات غیرمشهودِ در جهت نابودی ثروتهای معنوی و انسانی ملّت ایران که از طرف آمریکایی‌ها در ایران در این ۲۵ سال انجام گرفت، رسیدگی کنند؛ هنوز نتوانسته‌اند.
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/31322/mosadegh1.jpg http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/31322/mosadegh2.jpg

اینها مسائلی است که جای تحقیق دارد و جای دنبال‌گیری دارد. ۲۵ سال اختناق، فشار بر ملّت ایران، ضایع کردن منابع انسانی این کشور، غارت منابع طبیعیِ این کشور، بدنام کردن ملّت ایران در میان ملّتهای مسلمان در منطقه، کارهایی بود که آمریکایی‌ها در این مدّت کردند. چقدر انسانها کشته شدند، چقدر انسانها زندان رفتند، چقدر انسانها شکنجه شدند، در داخل کشور چه سیاستهای خائنانه‌ای علیه ملّت ایران انجام گرفت که همه در سایه‌ی حضور آمریکایی‌ها و حضور دولت دست‌نشانده‌ی آمریکایی‌ها در ایران [بود] و به‌خاطر اعتمادی که آن روز، آن آقا از روی ساده‌اندیشی به آمریکا کرد.»


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بیانات مقام معظم رهبری , تاریخی , ,



آمریکا دشمن شماره یک
نوشته شده در 24 / 5 / 1395
بازدید : 1111
نویسنده : کامران وزیری



بازدید : 1127
نویسنده : کامران وزیری

شمخانیدبیر شورای‌ عالی امنیت ملی گفت: امنیت پایدار در مرزها، خط قرمز جمهوری اسلامی بوده و نیروهای نظامی و امنیتی کشور با هرگونه تحرکی که تهدیدکننده مرزهای کشور باشد به‌ شدت برخورد خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «کریم سنجاری» وزیر کشور و عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق صبح امروز (یکشنبه) با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی دیدار و گفتگو کرد.

شمخانی در این دیدار با اشاره به تاریخچه روابط برادرانه و سازنده جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های کردی در عراق اظهار داشت: روند پشتیبانی و حمایت ایران از اقلیم کردستان در چارچوب راهبردهای دولت مرکزی عراق مسیری غیرقابل تغییر بوده که همواره، به‌ ویژه در شرایط سخت و بحرانی متوقف نشده است.

وی با قدردانی از  نقش ارزنده مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان در ایجاد و توسعه روابط بین ایران و اقلیم کردستان، از وی به عنوان سیاستمداری هوشمند و مبارزی خستگی‌ناپذیر یاد کرد.

دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی اتخاذ مواضع مشترک و مبتنی بر اتحاد و انسجام بین گروه‌های مختلف کردی در چارچوب عراق متحد را ضامن تقویت ساختار سیاسی و اقتصادی اقلیم کردستان عنوان کرد و افزود: تجربیات سال‌های اخیر و ظهور و ایفای نقش تروریسم تکفیری به عنوان تهدید مشترک همه اقوام و ادیان در عراق نشان داد که امنیت پایدار در این کشور صرفا با تقویت عراق یکپارچه و متحد قابل تامین است.

امنیت پایدار در مرزها؛ خط قرمز جمهوری اسلامی

شمخانی با ابراز نگرانی در خصوص افزایش برخی تحرکات ضدانقلاب سنتی در مرزهای مشترک ایران و اقلیم کردستان که با حمایت و پشتیبانی سرویس‌های جاسوسی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای انجام می‌شود، عنوان کرد: امنیت پایدار در مرزها، خط قرمز جمهوری اسلامی بوده و نیروهای نظامی و امنیتی کشور با هرگونه تحرکی که تهدیدکننده مرزهای کشور باشد به‌ شدت برخورد خواهند کرد.

وی بحران امنیتی جاری در عراق را مانع اصلی رشد و توسعه اقتصادی به عنوان مهم‌ترین نیاز مردم مظلوم این کشور عنوان کرد و اظهار داشت: ارتقای شرایط امنیتی در اقلیم کردستان و همکاری مشترک برای حراست از آرامش در مناطق مرزی امکان توسعه همکاری‌های اقتصادی مشترک را فراهم خواهد کرد.

نماینده مقام معظم رهبری گفت: بدخواهان و دشمنان عراق با پشتیبانی آشکار و پنهان از جریان تروریسم تلاش می‌کنند ضمن درگیر کردن منابع مالی و انسانی عراق در مبارزه با تروریسم، امکان بازیابی نقش سیاسی، امنیتی و اقتصادی این کشور به عنوان قدرتی منطقه‌ای را محدود کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی موفقیت‌های چشمگیر دولت و مردم عراق در سرکوب جریان تروریسم را نشان روشنی از ظرفیت‌های کم نظیر این کشور در مقابله با تهدیدهای عظیم امنیتی دانست و افزود: بهره‌گیری هوشمندانه از ساختارهای سیاسی و قانونی به منظور غلبه بر چالش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی تنها مسیر حفظ و تقویت عراق متحد و یکپارچه است.

ایران دوستی مطمئن و صادق

کریم سنجاری وزیر کشور و عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق نیز در این ملاقات با تشکر از حمایت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران از اقلیم کردستان در زمینه‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی تاکید کرد: ایران در طول تاریخ، دوستی مطمئن و صادق برای ما بوده است و تداوم مودت و برادری با این کشور اولویت غیر قابل تغییر ماست.

وی با تاکید برحساسیت ویژه اقلیم کردستان برای حفظ امنیت و ثبات در مرزهای مشترک با ایران افزود: به هیچ گروهی اجازه شرارت در مناطق مرزی ایران را نخواهیم داد و با بسیج مجموعه توانمندی‌های نظامی و امنیتی خود با اخلالگران در مرزهای مشترک مقابله می‌کنیم. 

کریم سنجاری مهمترین اولویت اقلیم کردستان عراق را مبارزه قاطع با تروریسم تکفیری و ریشه‌های آن عنوان کرد و اظهار داشت :جمهوری اسلامی ایران به عنوان هم‌پیمان استراتژیک عراق تاکنون نقش محوری در هماهنگ سازی ظرفیت‌های بومی برای مقابله با تروریسم داشته است و تداوم ایفای این مسئولیت در پاکسازی کامل عراق از فتنه تروریسم تکفیری بسیار تعیین کننده است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، کردستان عراق، همکاری های امنیتی ,



بازدید : 1121
نویسنده : کامران وزیری

ژنرال دوستم

 
دولت آمریکا در تلاش است با دخالت در امور داخلی افغانستان پست نخست وزیری که مورد توافق اولیه در ایجاد دولت وحدت ملی بود را از بین ببرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- علی کاوسی نژاد: انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری افغانستان در سال ۱۳۹۳ در حالی برگزار شد که در دور نخست این انتخابات با پیروزی «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی» به پایان رسید و دور دوم انتخابات در ۲۴ خرداد ماه برگزار شد. با شروع شمارش آرا و پیشی گرفتن اشرف غنی در انتخابات عبدالله عبدالله به نتیجه انتخابات اعتراض کرد و اعلام کرد در انتخابات تقلب انجام شده است و باید کمیسیون انتخابات افغانستان از جریان شمارش آرا جلوگیری نماید.

پس از مدتی با نظارت سازمان ملل شمارش آرا از سر گرفته شده و قسمتی از آرا باطل اعلام شد. اما در ادامه عبدالله عبدالله بار دیگر به نتیجه انتخابات اعتراض کرد تا در نتیجه با میانجیگری «حامد کرزای» رئیس جمهور سابق، سران جهادی افغانستان و دولت آمریکا قرار بر این شد بدون اعلام جرئیات شمارش آرا «اشرف غنی» به عنوان رئیس جمهور و «عبدالله عبدالله» به عنوان رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان انتخاب شوند و پس از گذشت دو سال «لویه جرگه» تشکیل شود و پست ریاست اجرایی دولت به پست نخست وزیری تغییر یابد.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: افغانستان , تداوم توطئه , نقش مخرب دخالت آمریکا درامور داخلی افغانستان ,



بازدید : 1069
نویسنده : کامران وزیری

ححلب این روزها به کانون توجه همه ناظران امور سوریه با توجه به تاثیر سرنوشت نبرد آن در بحران سوریه تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-فرزاد فرهادی: حلب یکی از بزرگترین شهرهای سوریه و مرکز استان حلب است. استان حلب یکی از بزرگترین استانهای سوریه از نظر تعداد سکنه  نیز محسوب می شود. حلب در شمال غرب سوریه واقع شده و فاصله آن با دمشق پایتخت حدود ۳۱۰ کیلومتر است.

حلب دوران هیتی، آشوری، پارسی، هلنی، روم و اسلامی را به خود دیده است. در دوره عباسیان حلب به عنوان مرکز حمدانیان بود. این شهر از قدیمی ترین شهرهای دنیاست و از آغاز هزاره ششم قبل از میلاد بشر در آن به سر برده است و حفاری های تپه های السوده و الانصاری در جنوب حلب گواه این مدعاست.

این منطقه از سوریه در سال ۲۰۱۱ بحرانی شد. حلب با توجه به موقعیت جغرافیایی و نزدیکی با ترکیه به عرصه ای برای حضور تروریستها مورد حمایت برخی کشورهای منطقه و غرب تبدیل شد.

حوادث حلب طی هفته های گذشته روند شتابزده ای پیدا کرده و این به دلیل اهمیت نبرد حلب در بحران سوریه است. پس از اینکه ارتش سوریه موفقیتهای چشمگیری در کاستیلو و برخی دیگر از مناطق حلب به دست آورد، تروریستها نیز دست به تحرکاتی زدند.

بدون تردید موفقیت ارتش سوریه در تسلط بر کل حلب نه تنها ضربه ای به گروههای مسلح محسوب می شد بلکه زمینه را برای پیشروی ارتش سوریه در جبهه های دیگر در شمال و شرق این کشور فراهم می آورد.

نبرد حلب نقش مهمی در مذاکرات سیاسی ایفا می کند و هر طرفی می کوشد با داشته های خود در نبرد حلب در گفتگوها شرکت کند و به اصطلاح از موضع قوی ظاهر شود.

از همین رو بود که ظرف هفته گذشته ۲۲ گروه تروریستی علیه ارتش سوریه متحد شدند تا محاصره همقطاران خود را در شرق حلب بشکنند. به دنبال آن شماری از تروریستها از مناطق شرقی دیرالزور به جنوب غرب حلب اعزام شدند. همچنین از حماه، ادلب و حسکه نیز تروریستهایی رهسپار جنوب حلب شدند.

تحرکات تروریستها از غرب شهر حلب و منطقه حمدانیه، روستای الحویز و ارتفاعات آن صورت گرفت. هدف اصلی الراموسه بود تا از طریق آن تروریستهای حمله کننده بتوانند با تروریستها در شیخ سعید ملحق شوند.

تروریستها بر روستای المشرفه و مدرسه حکمت مسلط شدند. تروریستهای مورد حمایت غرب و برخی کشورهای منطقه حملات خود را به دانشکده امور تسلیحات و توپخانه متمرکز کردند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه , خط مقدم جبهه مقاومت , نبرد راهبردی حلب ,



بازدید : 1106
نویسنده : کامران وزیری

مذاکرات یمن در کویت

شکست مذاکرات یمن پس از ۹۹ روز از برگزاری در کویت با نظارت اسماعیل ولد الشیخ احمد امری غافلگیر کننده نبود چراکه دو طرف مذاکره کننده برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز توافقی دائمی که به جنگ پایان دهد، در این مذاکرات شرکت نکردند بلکه برای خریدن وقت و تلاشی برای تحقق آنچه که با عملیات نظامی تحقق آن ممکن نشد، در مذاکرات حضور یافتند و این مذاکرات روندی بود که در آن نیات‌ واقعی طرف‌های مذاکره کننده مشخص نبود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مستقل رای الیوم، عبدالباری عطوان، تحلیل نویس مشهور عرب با این مقدمه نوشت، مذاکرات میان دو طرفی در جریان بود؛ طرف نخست بیشتر بر زمین به ویژه شمال و خاصه صنعاء، پایتخت تسلط داشت و طرف دیگر بر حریم هوایی، پول، سلاح و حمایت عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و تبانی غربی و عربی نیز وجود دارد که از سر تعارف با عربستان به عنوان رهبر ائتلاف و برای طمع‌ورزی در اموالش صورت می‌گیرد.

 ولد الشیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن که رسما روز شنبه شکست مذاکرات را با واژه‌ها و اصطلاحات دیپلماتیک بررسی شده اعلام کرد، این کلمات را با دقت انتخاب کرد تا عملا به شکست اذعان نکند. او تمام تلاش ممکن را صرف کرد تا در منصبش بماند و به نقش خود به عنوان فرستاده بین‌المللی از طریق سخنان مطبوعاتی در کنفرانس خبری‌ طولانی و چه بسا اخیرش ادامه دهد. او از "تعلیق" مذاکرات و احتمال بازگشت به مذاکرات پس از یک ماه در "جایی دیگر" خبر داد و تاکید کرد که درخواستی را برای برگزاری مذاکرات در کویت ارائه نداده است و این امر الهام‌گر این است که دیگر از برگزاری مذاکرات در کویت استقبال نمی‌شود.

 تنها دستاوردی که مذاکرات محقق ساخت این بود که تمامی کسانی را که در بحران یمن دست دارند بر سر یک میز جمع کرد و این به هیچ وجه یک دستاورد نیست. چرا که این طرف‌ها پیش از آن نیز در ژنو دیدار کرده بودند و نتایج دیدار مشابه بود یعنی هیچ پیشرفتی حاصل نشد.

 مذاکرات کویت به این دلیل برگزار شد که عملیات طوفان قاطعیت پس از ۱۶ ماه از آغازش در مجبور کردن ائتلاف انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح برای تسلیم شدن و بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن به کاخ ریاست جمهوری در صنعا و همچنین مجبور کردن ائتلاف انصارالله و علی عبدالله صالح برای تحویل دادن سلاح‌های سنگین‌شان و عقب‌نشینی از شهرها شکست خورد و نیز پس از اینکه جنگنده‌های F۱۶ که یکی از جدیدترین نسل در زرادخانه نظامی آمریکا هستند نتوانستند این اهداف را محقق کنند. آیا منطقی است که مذاکرات کویت این اهداف را محقق سازد؟

 بحران یمن پس از فروپاشی مذاکرات کویت به خانه اول خود بازمی‌گردد و احتمال متوسل شدن به تشدید اوضاع نظامی به ویژه از طرف  عربستان احتمال بیشتری دارد و ما باید پیش بینی کنیم که احمد عسیری سخنگوی طوفان قاطعیت مجددا و پس از غیبت طولانی مدتش هر روز در شبکه‌های تلویزیون عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ظاهر شود.

 عبدالملک المخلافی، رئیس هیات دولت مستعفی در مذاکرات کویت در مصاحبه‌ای با شبکه اسکای نیوز مدعی شد که هیاتش هر چیزی را در مسیر صلح ارائه داد اما راه حل نظامی یکی از گزینه‌های مطرح است چرا که کودتاچیان صلح را نمی‌پذیرند و در نتیجه با قدرت با آنها برخورد خواهد شد تا به صلح تن دهند ائتلاف انصارالله و علی عبدالله صالح به صورت عملی برای شکست مذاکرات کویت آماده شده بود چرا که از تشکیل شورای عالی سیاسی خبر داد و اعضای این شورا را با حضور علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن و همچنین دبیرکل گروه انصارالله در صنعا معرفی کرد و همچنین حملات و نفوذ در مرزهای جنوبی عربستان (جیزان، نجران و عسیر) شدت یافته و شلیک موشک‌های بالستیک نیز از سر گرفته شده است. عنصر جدید و مهمی که در دو صحنه سیاسی و نظامی بحران یمن حاصل شده است تحول گسترده در موضع روسیه و انتقال از مرحله امتناع از رای دادن در شورای امنیت در مورد قطعنامه‌ها پیرامون یمن به مرحله مخالفت با این قطعنامه‌ها و تلاش برای ناکام گذاشتن قطعنامه‌ها تغییر یافته است.

 همانند آنچه که روز چهارشنبه گذشته رخ داد و ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل علیه پیش‌نویس بیانیه‌ای الزام آور که انصارالله و علی عبدالله صالح را به همکاری با ولد الشیخ ملزم می‌کرد و پیش‌نویس توافق سازمان ملل برای راه حلی که بر عقب نشینی ائتلاف انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح از صنعا، تعز و الحدیده تاکید دارد، رای داد.

 این ورود روسیه به خط بحران یمن یک دگرگونی را به وجود می‌آورد که به سیطره کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و پرونده یمن پایان می‌دهد و طرح اتهام علیه ولد الشیخ مبنی بر جانبداری طرف عربستانی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و حمایت از دیدگاه آنها را ثابت کند.

 ائتلاف انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح به گونه‌ای از رقابت‌ها و نبرد با رقیب سعودی خود به صورت شکست نخورده خارج شد و تلاش کرد تا نشان دهد که ائتلاف سعودی کودکان را می‌کشد و زیرساخت‌ها را منهدم می‌سازد. مسئولان عربستانی خواسته‌اند که دور مذاکرات کویت یه سرپوش دیپلماتیک برای توافق صلح باشد که تسلیم کردن ائتلاف انصارالله و علی عبدالله صالح در قبال شروط اساسی خود را قانونی جلوه دهد که این توافق در ریاض و مکه امضا شده و این گونه در مقابل مردم عربستان نمایش داده می‌شود که گویی یک پیروزی بزرگ است اما زیرکی یمنی‌ها بیشتر از این است که این تلاش برای دور زدن را بپذیرند. روزهای آتی یمن یقینا دشوار خواهد بود و نبرد استخوان شکن در صنعا و مناطق اطرافش آغاز شده است، اما روزهای مسئولان عربستانی دشوارتر از این خواهد بود و عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ مفتی عربستان دو روز قبل از شهروندان عربستانی خواست تا از ارتش  که در جنوب کشور می‌جنگند حمایت مالی کنند که این امر واقعیت در تنگنا قرار گرفتن عربستان را نشان می‌دهد چرا که این دعوت بسیار خطرناک است و الهام گر مسائل بسیار زیادی است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن , تجاوز آل سعود , مذاکرات صلح یا اهرم فشار! ,



بازدید : 1109
نویسنده : کامران وزیری

ویرانی های جنگ یمن‎

 
جنگنده های متجاوز سعودی به نقض آتش بس و بمباران نقاط مختلف یمن در استان های تعز، صعده و ذباب ادامه می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد، جنگنده های متجاوز سعودی همچنان به نقض آتش بس و بمباران شهرهای مختلف یمن ادامه می دهند.

بر اساس این گزارش جنگنده های سعودی ۲ نوبت جبل النار را در المخاء واقع در استان تعز هدف حملات هوایی خود قرار دادند. همچنین منطقه الملطه در باقم به همراه منطقه الازقول در سحار واقع در استان صعده نیز از سوی جنگنده های سعودی چندین مرتبه بمباران شد.

جنگنده های سعودی از صبح روز یکشنبه منطقه ذباب در استان تعز را ۱۵ نوبت هدف حملات هوایی خود قرار دادند. مناطق حرض و میدی در استان حجه نیز از سوی جنگنده های سعودی ۴ نوبت بمباران شد.

اما از سوی دیگر نیز رزمندگان یمنی با شلیک مجموعه ای از موشک ها مراکز تجمع مزدوران سعودی را در عرق السیول واقع در نجران هدف قرار دادند. همچنین منطقه الخوبه در جیزان نیز هدف حملات موشکی رزمندگان یمنی قرار گرفت.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن، تجاوز عربستان، کشتار مردم بی دفاع، سکوت جامعه جهانی!، جولان آل سعود ,



بازدید : 1021
نویسنده : کامران وزیری

نسشت کودتای ترکیهصادق ملکی معتقد است: کودتای ترکیه واقعی بود اما از ظرفیت های یک کودتا برخوردار نبود و همچنین ارتش و نظامیان هم یکپارچه نبودند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی تحولات اخیر ترکیه نشستی در خانه اندیشمندان علوم اسلامی با سخنرانی صادق ملکی و سیامک کاکایی و با همکاری انجمن اندیشه و قلم برگزار شد.

صادق ملکی در این نشست، ترکیه امروز را وارث امپراطوری عثمانی دانسته که از تمامی جهات خود را تحت تاثیر و میراث دار آن امپراطوری می داند که در این میان ارتش ترکیه بیش از هر سازمان و نهاد دیگری در این کشور متاثر از این میراث داری است.

وی اهمیت نظامی گری در تاریخ عثمانی را به حدی دانست که وقتی نظامیان این کشور چندین بار موفق به فتح بیزانس نشدند مبادرت به جعل حدیث در این خصوص کردند.

وی تاسیس ترکیه جدید به رهبری کمال آتاترک را نیز نشات گرفته از نظامی گری ترکها دانست و گفت آتاترک و چند ژنرال مبادرت به این کار کردند.

ملکی تصریح کرد: نظامیان همواره از بعد جنگ جهانی دوم با طراحی های پیچیده آمریکایی ها توانسته اند قدرت را تا سال ۱۹۸۰ در دست داشته باشند بطوریکه در تمامی این سال ها قدرت یک ژنرال دبیر شورای امنیت ملی همواره بالاتر از نخست وزیر و رئیس جمهور در این کشور بوده است.

وی آغاز تغییرات از زمان تورگوت اوزال در منطقه را شروع به کنار رانده شدن نظامیان در ترکیه دانست که در دوران حکومت حزب حاکم عدالت و توسعه شدت بیشتری به خود گرفت که اوج آن در سال ۲۰۰۸ بعد از لو رفتن کودتای پتک آهنین در این کشور بود که منجر به دستگیری و دادگاهی شدن شمار زیادی از نظامیان این کشور شد.

ملکی در تشریح علت کودتای نافرجام ۱۵ جولای گفت: عواملی مثل درگیری با پ ک ک، تضعیف اقتصاد ترکیه، تشدید اختلافات حزب حاکم با دیگر احزاب، حمایت دولت ترکیه از تروریسم و عذرخواهی اردوغان از پوتین همگی موجب شدند تا گروهی از نظامیان ترکیه بار دیگر فکر کنند که شرایط برای کودتا مهیا است.

وی درباره برخی تحلیلها که معتقد هستند کودتا واقعی نبوده گفت: کودتا یک کودتای واقعی بود اما از ظرفیت های یک کودتا برخوردار نبود و همچنین ارتش و نظامیان هم یکپارچه نبودند.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: کودتای ترکیه , فرجام نافرجام! ,