|
|
نوشته شده در 24 / 12 / 1392
بازدید : 1351
نویسنده : کامران وزیری
|
|
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع خود نوشت عربستان در نشست اخیر شورای همکاری از قطر خواسته است شبکه الجزیره و دو اندیشکده مستقر در دوحه را تعطیل کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک منبع نزدیک به یکی از حاضران در نشست اخیر شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس به خبرگزاری فرانسه گفته است که عربستان تعطیلی شبکه الجزیره و دو اندیشکده مستقر در دوحه را خواستار شده است.
این منبع که خواسته نامش فاش نشود، میگوید قطر باید علاوه بر تعطیلی «الجزیره» با تعطیلی مرکز دوحه اندیشکده بروکینگز و مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی، موافقت کند.
عربستان این درخواستها را چندی پس از آن مطرح کرده است که این کشور به همراه امارات و بحرین سفرای خود را به بهانه دخالت قطر در امور داخلیشان از دوحه فراخواندند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع خود نوشته است که در نشست اخیر شورای همکاری، «سعود الفصیل» وزیر خارجه عربستان سه شرط را برای قطر مطرح کرده است: «تعطیلی شبکه «الجزیره»، چراکه این شبکه عامل ایجاد فتنه است. تعطیلی اندیشکدههای مستقر در دوحه و همچنین تحویل مجرمینی» که اکنون در قطر به سر میبرند.
همین منبع میگوید وزیر خارجه قطر هم در پاسخ این درخواستها را «دخالت در امور داخلی» این کشور دانسته و آنها را رد کرده است.
پیش از این هم گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه ریاض دوحه را تهدید کرده که در صورت خودداری از پذیرش شروط مطرح شده، از زمین و هوا مورد محاصره قرار میگیرد.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
عربستان ,
قطر ,
دوئل ثروت وقدرت ,
نوشته شده در 22 / 12 / 1392
بازدید : 1174
نویسنده : کامران وزیری
|
|
رئیس قوه قضائیه گفت: مگر این کشور بی در و پیکر است که هر کسی آمد، هر کجا خواست برود؟ دیدار با فتنهگران دهنکجی به نظام است. مگر کشور در و پیکر ندارد؟
صراط: رئیس قوه قضائیه با اشاره به دیدار اشتون با برخی محکومان فتنه گفت: مگر این کشور بی در و پیکر است که هر کسی آمد، هر کجا خواست برود؟ دیدار با فتنهگران دهنکجی به نظام است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با اشاره به دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری و توجه به لزوم تبیین و ارزیابی این دغدغهها از سوی تمامی مسئولان و اصحاب فرهنگ در کشور گفت: آنچنان که مقام معظم رهبری نیز همواره تأکید دارند مسئله فرهنگ در کشور ما مسئلهای اساسی است چرا که انقلاب ما ریشه های کاملاً فرهنگی و معنوی دارد و نمیتوان از آن به عنوان انقلابی ظاهری و تنها با هدف براندازی حکومت طاغوت نام برد.
رئیس قوه قضاییه پیش نیاز مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان علیه انقلاب اسلامی ایران را پذیرش «واقعیتهای مربوط به برنامهریزی همه جانبه فرهنگی دشمنان علیه نظام اسلامی ایران» دانست وافزود: متاسفانه برخی اصل واقعیت هجوم فرهنگی دشمنان را انکار میکنند که باید گفت این افراد خود را به خواب زدهاند وگرنه کیست که رشد قارچگونه ماهوارهها، سایتها و کتابها و نشریات جبهه فرهنگی علیه جمهوری اسلامی را نبیند و نداند که جبهه فرهنگی شدیدی علیه فرهنگ ما ایجاد شده است.
آیت الله آملی لاریجانی دلیل تلاشهای دشمن در جبهه فرهنگی علیه ایران را « ریشههای عمیق فرهنگ انقلاب اسلامی و مطرح شدن انقلاب ارزشی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران علیه فرهنگ غربی» توصیف کرد و گفت: دشمنان مدام بودجههای عظیمی را برای مقابله فرهنگی با نظام جمهوری اسلامی ایران تصویب میکنند و به زعم خودشان و به اتکای تجربیاتشان در چند کشور، در ایران نیز به دنبال انقلاب مخملی هستند که البته خیالی باطل است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
فرهنگی و اجتماعی ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
تکرار دهن کجی هیئت اروپایی ,
ضعف وزارت خارجه ,
اتمام حجت قوه قضائیه ,
نوشته شده در 22 / 12 / 1392
بازدید : 1271
نویسنده : کامران وزیری
|
|
تهران-ایرنا- همزمان با پایان سفر دو روزه رییس جمهوری اسلامی ایران به کشور سلطنتی عمان بیانیه مشترکی از سوی دو کشور به مناسبت این دیدار صادر شد.
به گزارش روزپنجشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در این بیانیه مشترک آمده است: در راستای تعمیق و تحکیم روابط دوستانه و برادرانه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و در پاسخ به دعوت کریمانه اعلیحضرت قابوس بن سعید، سلطان محترم عمان، جناب آقای دکتر حسن روحانی رییس محترم جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 21 و 22 اسفند ماه 1392 برابر با 12 و 13 مارس 2014 میلادی در راس یک هیات بلند پایه سیاسی- اقتصادی از سلطنت عمان دیدار رسمی به عمل آورد.
این بیانیه می افزاید: جناب آقای دکتر حسن روحانی و هیئت همراه از سوی اعلیحضرت سلطان قابوس و وزرای عمانی مورد استقبال رسمی که تجلی احساسات برادرانه و اصالت روابط بین دو کشور است، قرار گرفتند. سپس طرفین در فضایی آکنده از روح برادری و دوستی در خصوص روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای و بین المللی و جهان اسلام گفتگو کرده و موارد زیر را مورد تاکید قرار دادند:
دو طرف خرسندی خود را از روند توسعه روابط دو جانبه و همکاری های فیمابین بر اساس اعتماد و اطمینان ابراز داشته و اراده استوار خویش را برای اجرایی نمودن ظرفیت های موجود در جهت گسترش و تعمیق روابط فیمابین اعلام داشتند.
در ادامه این بیانیه بیان شده است: طرفین با توجه به پیوندهای تاریخی، فرهنگی و نیز حسن همجواری میان دو کشور بر ضرورت اجرایی شدن اسناد همکاریها و گسترش و تعمیق روابط فیمابین در همه زمینه ها تاکید کردند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: برچسبها:
ایران ,
عمان ,
دوستی تاریخی ,
روابط راهبردی ,
نوشته شده در 22 / 12 / 1392
بازدید : 1196
نویسنده : کامران وزیری
|
|
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، ماجرای دیدار جنجالی چندتن از نمایندگان با وزیر اطلاعات را روایت کرده است.
به گزارش ایسنا، رسایی در سایت خود نوشت: شامگاه ۲۰ اسفند با درخواست مسئولان وزارت اطلاعات جلسهای بین وزیر اطلاعات و نمایندگان سوالکننده از وزیر و معاونین وی در یکی از اتاقهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد. موضوع سوالات نمایندگان، درباره مسائل مهم امنیتی بود که وزیر اطلاعات باید به آنها پاسخ میداد. بنده وقتی وارد جلسه شدم، جوان ۲۳ سالهای را دیدم که برایم غریبه بود. از یکی از مسئولان وزارت پرسیدم ایشان کیست که پاسخ داد نمیشناسم.
در ابتدای جلسه، برخی از همکاران نماینده، موضوعات کلیای را مطرح کردند و از جمله آقای کوچک زاده ضمن تشکر از وزیر اطلاعات، قبل از طرح موضوعاتش گفت که مناسب است ابتدا همکاران حاضر در جلسه معرفی شوند. آقای علوی همه همکاران خود را معرفی کرد اما فردی که برای ما غریبه بود را معرفی نکرد. بنده به شوخی خطاب به ایشان گفتم که ظاهرا فراموش کردید ایشان را معرفی کنید و آقای علوی به این جمله اکتفا کرد که ایشان همراه من است.
پاسخ خیلی اجمالی وزیر برای همکاران ما قانعکننده نبود. بنابراین آقای کوچکزاده مجددا تأکید کرد که خب این همراه شما اسم و جایگاه ندارد؟ وزیر اطلاعات هم گفت من وزیرم و حق دارم هر کسی را همراه بیاورم. بنده خطاب به وزیر اطلاعات گفتم بله، شما هم مثل دیگران میتوانید هر کسی را همراه خود به هر جلسهای ببرید ولی هر جلسهای برای خود شأنی دارد و این شئونات باید رعایت شود. دوستان دیگر هم اعتراض کردند اما باز هم وزیر اطلاعات اعلام کرد که نمیخواهد ایشان را معرفی کند.
آقای کوچکزاده که از این ادبیات و رفتار وزیر اطلاعات برآشفته شده بود، گفت: آقای وزیر شاید من میخواهم نکتهای بگویم که نباید این فرد بشنود. اصلا شاید من میخواهم در باره همین فرد حرفی بزنم و نمیتوانم در حضورش بگویم. شما بگویید ایشان بیرون باشد تا من صحبت کنم.
آقای علوی در کمال ناباوری همه ما گفت: اگر ایشان از جلسه بیرون برود من هم جلسه را ترک میکنم!
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
بدون شرح!!! ,
نوشته شده در 20 / 12 / 1392
بازدید : 1271
نویسنده : کامران وزیری
|
|
جامعهشناس مشهور منتقد سرمایهداری که هفته گذشته به ایران آمده بود به واشنگتن پست گفته است: برخی از اساتیدی که گرایشات لیبرالی داشتند به من گفتند در ایران علیه افول آمریکا صحبت نکن.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه علوم اجتماعی اسلامی ایرانی به نقل از واشنگتن پست نوشت: امانوئل والرشتاین، جامعهشناس مشهور منتقد سرمایهداری که هفته گذشته به دعوت انجمن جامعهشناسان به ایران آمده بود و در برخی محافل دانشگاهی و استراتژیک سخنرانی کرده بود و اینک به آمریکا بازگشته، به خبرنگار واشنگتنپست گفته است: «برخی از اساتیدی که گرایشات لیبرالی داشتند به من گفتند در ایران علیه افول آمریکا صحبت نکن چون در ایران از این صحبتها علیه لیبرالیسم استفاده میشود». پیش از این والرشتاین در یادداشتی به بررسی پیامدهای افول آمریکا پرداخته بود. وی در این مقاله اظهار داشته بود: مدتزمان درازی است که بحث کردهام افول ایالات متحده بهمثابه یک قدرت هژمونیک از حدود 1970 آغاز شد و این افول آرام در دوران ریاستجمهوری جورج بوش شتاب گرفت. نخستین بار نوشتن در این باره را در 1980 یا بعد از آن آغاز کردم. در آن زمان واکنش همه اردوگاههای سیاسی به این بحث این بود که آن را به عنوان بحثی نامعقول رد میکردند. در دهه 1990، کاملاً برعکس، بازهم واکنش همه طرفهای طیف سیاسی این بود که ایالات متحده به اوج سلطه تکقطبی دست یافته است.
اما بعد از شکستن حباب 2008، تغییر نظر صاحبنظران و عامه مردم آغاز شد. امروز درصد بزرگی از مردم (هرچند نه همه آنها) واقعیت افول نسبی در قدرت و جایگاه و نفوذ ایالات متحده را پذیرفتهاند. این پذیرش در ایالات متحده کاملاً با اکراه صورت پذیرفته است. سیاستمداران و صاحبنظران در پیشنهاد اینکه چگونه هنوز میتوان جلوی این افول را گرفت با هم رقابت میکنند. به باور من این فرآیند بازگشتناپذیر است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
فرهنگی و اجتماعی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
لیبرالیسم ,
مهد آزادی !!؟ ,
مدعیان دروغین!!! ,
نوشته شده در 20 / 12 / 1392
بازدید : 1318
نویسنده : کامران وزیری
|
|
هیأت پارلمانی روسیه نشان آکادمی علوم پطرس کبیر را به بشار اسد اهدا کرد.
رسانههای عربی گزارش دادند که یکی از اعضای هیأت پارلمانی روسیه به «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نشان آکادمی علوم پطرس اعظم این کشور را اهدا کرد.
ریاست جمهوری سوریه نیز اعلام کرد که بشار اسد با هیأت پارلمانی روسیه به ریاست «الکسی فورنسوف» نماینده حزب کمونیست و رئیس کمیته همکاریهای روسیه و سوریه دیدار کرده است.
در این دیدار اعضای هیأت پارلمانی روسیه برای پاسداشت تلاش اسد برای دفاع از منافع ملی و نقشش در روابط دمشق و مسکو نشان آکادمی علوم پطرس کبیر اعطا شده است.
اسد در این دیدار تأکید کرد که بعد از سالها تک قطبی گری، نقش روسیه در جهان امروز تعادل را به روابط بین المللی بازگردانده است.
وی افزود: آمریکا و غرب کشورهای مزدوریش میخواهند که تحت سلطه آنها قرار داشته باشد به همین دلیل به دنبال برهم زدن ثبات کشورهایی هستند که با سیاستهای آنها هم سو نیستند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
سوریه ,
روسیه ,
شرکای راهبردی ,
نوشته شده در 18 / 12 / 1392
بازدید : 1204
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نخست وزیر عراق با بیان اینکه عربستان و قطر علیه عراق اعلان جنگ کردهاند، گفت این کشورها مسئول بحران امنیتی در عراق هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوری مالکی، نخست وزیر عراق در مصاحبه با شبکه فرانس 24 اظهار کرد: بحران طائفهای، تروریستی و امنیتی در عراق وجود دارد که قطر و عربستان در وهله نخست مسئول آن هستند.
نخست وزیر عراق دوحه و ریاض را به تحریک سازمانهای تروریستی از جمله القاعده و حمایت سیاسی و رسانهای متهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: عربستان و قطر جنگ علنی علیه نظام سیاسی در عراق به راه انداختهاند و این دو کشور به رهبران تروریستی و رهبران تکفیری القاعده پناه میدهند و به تروریستهایی که از کشورهای اروپایی همچون بلژیک، فرانسه و دیگر کشورها آمدهاند، آموزش میدهد.
نخست وزیر عراق در ادامه گفت: نمیخواهم دامنه مقابله و رویارویی را گستردهتر سازم بلکه میخواهم به آنها بگویم که باید نسبت به این مساله آگاه باشند که حمایت آنها از تروریسم به ضرر خود آنها تمام خواهد شد چرا که ساختار اجتماعی این کشورها به گونهای است که آتش طائفهگرایی میتواند در آنها رخنه کند.
در همین راستا نخست وزیر عراق اعلام کرد که مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از اصول روند سیاسی چیزی نمیداند.
وی تصریح کرد: آن موضعی که از سوی مقتدی صدر مطرح شده است شایستگی صحبت کردن در مورد آن را ندارد. او اصول روند سیاسی را نمیداند و مساله قانون اساسی را درک نمیکند و قانون اساسی جایگاهی نزد مقتدی صدر ندارد.
مقتدی صدر در فوریه گذشته با انتقاد شدید از مالکی اعلام کرد که به فعالیت خود در عرصه سیاسی پایان داده است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
عراق ,
جولانگاه تروریسم تکفیری ,
قربانی دسیسه های حکام عرب ,
نوشته شده در 18 / 12 / 1392
بازدید : 1293
نویسنده : کامران وزیری
|
|
وزیر خارجه لهستان به میهمان نوازی ایرانیان از اجدادشان اشاره می کند و می گوید که دولت و ملتش با سپاسگزاری این حقیقت را به یاد دارد. اشاره او هم به مقطعی از تاریخ در جنگ جهانی دوم است که حدود 120 هزار سرباز لهستانی از دست نیروهای شوروی فرار می کنند و به اصفهان می روند. خیلی از آن ها در ایران می مانند و زندگی می کنند. سیکورسکی در طول سفر خود احترام ویژه ای به همین اجدادش که در اصفهان دفن شده اند می گذارد اما گاهی آن حقیقتی را که به آن اشاره کرده است فراموش می کند.
مجله مهر: واقعیت ماجرا این است که دولتهای روی کار لهستان نگاه چندان مثبتی به حکومت جمهوری اسلامی نداشته اند و این نگاه در همان سخنان رادسلاو سيکورسکی در نشست خبری اش با محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان روشن است. یا همین که در طول 10 سال گذشته مقام بلند پایه ای از مقامات این کشور به ایران نیامده است رویکرد این کشور به ایران را نشان می دهد.
"
وزیر خارجه لهستان گفته است حرف های او در نشست خبری اش با ظریف سانسور شده است
سیکورسکی یکی از میهمانان اسفندی ایران بود که نهم اسفند به تهران آمد. او اما سفر خود به ایران را نیمه تمام گذاشت تا در اجلاس اضطراری وزیران خارجه اتحادیه اروپا برای بررسی بحران اوکراین شرکت کند. بعد از خروجش از ایران اما دو اتفاق افتاد.
وزارت امور خارجه لهستان فيلمی از ديدار وزير امور خارجه اين کشور با محمد جواد ظریف را منتشر کرد و مدعی شد که در کنفرانس خبری دو وزیران خارجه، سيکورسکی از فيلتر اينترنت، وضعيت آزادی بيان، حقوق بشر و افزايش مجازات اعدام در ايران انتقاد کرده است و این سخنان در رسانه های داخل ایران منتشر نشده است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
ایران ,
لهستان ,
ارتباطی تاریخی!؟ ,
نوشته شده در 18 / 12 / 1392
بازدید : 1199
نویسنده : کامران وزیری
|
|
محمدجواد ظریف و کاترین اشتون صبح امروز(یکشنبه) در تهران با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این کنفرانس مطبوعاتی مورد استقبال بسیاری از رسانههای خارجی مقیم تهران قرار گرفته بود و سالن محل برگزاری کنفرانس از ساعت ابتدایی صبح پر شده بود.
این کنفرانس قرار بود ساعت 9 صبح آغاز شود که به دلیل طولانیتر شدن مذاکرات در ساعت 10:40 آغاز شد.
مایکل مان، سخنگوی اشتون با حضور در جمع خبرنگاران به پرسشهای آنان پاسخ میداد.
وی در پاسخ به درخواست خبرنگاران برای انجام مصاحبه با وی و اشتون گفت که این سفر بسیار کوتاه بوده است و امیدوار است در سفرهای بعدی فرصت بیشتری برای دیدار و مصاحبههای طولانی با رسانهها و مقامات ایرانی و همچنین بازدید از اماکن توریستی و تاریخی ایران داشته باشد.
به دلیل طولانی شدن مذاکرات، ظریف از خبرنگاران خواست تا هرکدام از وزرا یک سوال را پاسخ دهند که واحد مرکزی خبر و بی.بی.سی انگلیسی پرسشهای خود را مطرح کردند.
تیم مذاکرهکننده هستهای ایران نیز در مذاکرات ظریف با اشتون حضور داشتند که در زمان برگزاری کنفرانس مطبوعاتی به جمع خبرنگاران آمدند.
معاونین و دستیاران اشتون نیز وی را همراهی میکردند.
سفر اشتون به تهران امروز پایان مییابد و قرار است اشتون امشب تهران را به مقصد اصفهان ترک کند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
ایران ,
اتحادیه اروپا ,
توهم تفاهم!؟ ,
نوشته شده در 18 / 12 / 1392
بازدید : 1316
نویسنده : کامران وزیری
|
|
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان گفت که رییس مجلس ایالت بلوچستان پاکستان که چند روز پیش به ایران سفر کرده بود، برای آزادی 5 مرزبان ایرانی تا پیش از تعطیلات نوروز قول مساعد داده است.
غلامرضا اسداللهی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در جریان حضور رییس مجلس بلوچستان پاکستان، آقای لاریجانی تذکر داد که باید تا پیش از تعطیلات عید برای آزادی مرزبانان ایرانی اقدامات لازم انجام شود و رییس مجلس بلوچستان پاکستان هم گفت که تمام توان خود را خواهیم گذاشت تا مرزبانان ایرانی تا پیش از تعطیلات نوروز آزاد شوند و خانوادههایشان شاد شوند.
وی افزود: قطعا پاکستان باید نسبت به اقداماتی که از خاک این کشور میشود پاسخگو باشد. همچنین اینکه سیستم اطلاعات امنیتی پاکستان یک سیستم قوی است بعید است که اطلاعی از وضعیت مرزبانان وجود نداشته باشد اما متاسفانه گروههای مسلح در پاکستان اقداماتی ایضایی در کشور ما انجام دادند و مجددا به خاک پاکستان برمیگردند. بنابراین دولت پاکستان باید در قبال این اقدامات پاسخگو باشد و جلوی وقوع این وقایع را بگیرد و یا اجازه تعقیب و برخورد در خاک پاکستان را به ایران بدهد.
رییس گروه دوستی و پارلمانی ایران و پاکستان تصریح کرد: تا به حال از طریق دیپلماسی و هم از طریق رایزنیهای محلی اقداماتی برای آزادی مرزبانان ایرانی انجام شده اما هنوز نتیجه ملموسی که منجر به آزادی گروگانها شود به دست نیامده است.
وی با اشاره به اخبار ضد و نقیض هفته گذشته درباره آزادی مرزبانان ایرانی نیز توضیح داد: ظاهرا ارتش و دولت پاکستان عملیاتی برای مبارزه با گروههای مسلح در خاک این کشور داشتند که در جریان این عملیات عدهای ایرانی که در بحث مواد مخدر گروگان گرفته شده بودند، آزاد شدند و این شبهه به وجود آمده بود که کسانی آزاد شده بودند پنج مرزبان ایرانی هستند که اینطور نبود.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
فرهنگی و اجتماعی ,
حوادث ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
پاکستان ,
مهد طالبان وتروریسم بین الملل ,
مرزهای مشترک ,
پاشنه آشیل ایران ,
|
|
|