<نتانیاهو: از شمال، جنوب و شرق با چالش مواجهیم/نمی‌گذاریم ایران در سوریه پایگاه ایجاد کند
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 555
نویسنده : کامران وزیری

 

خبرگزاری فارس: نتانیاهو: از شمال، جنوب و شرق با چالش مواجهیم/نمی‌گذاریم ایران در سوریه پایگاه ایجاد کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر ایران را به تلاش برای ایجاد پایگاه در سوریه متهم کرد و گفت اسرائیل اکنون از شمال، جنوب و شرق با چالش مواجه است.

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه بار دیگر ایران را به تلاش برای ایجاد پایگاه در سوریه متهم کرد و گفت تل‌آویو اجازه نخواهد داد چنین اقدامی صورت گیرد.

بنا بر اعلام دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی، نتانیاهو که در مراسم فارغ‌التحصیلی خلبان‌های جدید نیروی هوایی ارتش این رژیم صحبت می‌کرد، با بیان اینکه اسرائیل در حال حاضر «بهترین هواپیماهای جهان و بهترین خلبان‌ها» را در اختیار دارد، گفت: «ما همچنان در شمال، جنوب و شرق با چالش‌های بزرگی روبرو هستیم.»

وی افزود: «در تمام این جبهه‌ها، ما شاهد بازوهای اسلام رادیکال هستیم که فجایع وحشتناکی در منطقه ایجاد کرده، اما در اسرائیل نه.»

نتانیاهو ادامه داد: «ما جزیره‌ای در دریایی بسیار طوفانی هستیم. ما بر اساس سیاستی روشن از امنیت خود حفاظت می‌کنیم: به نیروهای ایرانی اجازه نخواهیم داد برای حمله به ما در سوریه پایگاه ایجاد کنند. ما برای ممانعت از ساخت تسلیحات دقیق و مرگبار برای حمله به خود، اقدام می‌کنیم.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که جنگنده‌های ارتشش در دو هفته گذشته بارها غزه را هدف قرار داده‌اند، گفت تل‌آویو خواهان آن است که اهالی غزه «زندگی آرامی» داشته باشند، اما این که چنین آرامشی در غزه برقرار باشد یا نه «بیش از همه به خود غزه بستگی دارد.»

رژیم صهیونیستی که ماه‌هاست ایران را به تلاش برای نزدیک شدن به مرزهایش از طریق سوریه متهم کرده، اخیرا علاوه بر حزب‌الله در شمال و جنبش مقاومت فلسطین در جنوب، حضور ایران در سوریه در مرزهای شرقی فلسطین اشغالی را نیز به فهرست تهدیدها علیه خود اضافه کرده است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: رژیم صهیونیستی،نتانیاهو،ایران، سوریه ,



فرود موشک حوثی ها در قلب ریاض
نوشته شده در 28 / 9 / 1396
بازدید : 640
نویسنده : کامران وزیری

یل

ساعاتی پیش صدای انفجار مهیبی از ریاض شنیده شد . انصارالله یمن اعلام کرده که پایتخت عربستان را هدف یک موشک بالستیک قرار داده است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از بی بی سی، شاهدان عینی اعلام کردند که ستونی از دود در آسمان ریاض دیده شده است.

در همین حال نیروهای انصارالله اعلام کردند که یک موشک بالستیک "برکان 2" به سمت کاخ الیمامه عربستان واقع در ریاض پرتاب کرده‌اند.

در همین حال ائتلاف تحت رهبری عربستان اعلام کرد یک موشک بالستیک را بر فراز شهر ریاض هدف قرار داده و منهدم کرده است.

نیروهای یمنی در حالی خبر حمله موشکی به کاخ الیمامه را اعلام کرده اند که گفته می شود این کاخ که مقر رسمی پادشاه عربستان سعودی است، اجلاس ها و نشست های رسمی دولت عربستان در ریاض، روزهای سه شنبه در این کاخ برگزار می شود.

فاصله موشک از محل شلیک تا محل اصابت یعنی کاخ الیمامه در ریاض دقیقا هزار کیلومتر است، این موشک در یک هزارمین روز آغاز جنگ ظالمانه ائتلاف سعودی علیه یمن شلیک شده است.

منابع یمنی تاکید می کنند که موشک در یک و نیم کیلومتری سفارت آمریکا در ریاض سقوط کرده است.

گفتنی است محل اصابت موشک امروز دقیقا همان کاخی است که ترامپ، ملک سلمان و سیسی در حاشیه کنفرانسی برای مبارزه با تروریست دست های خود را بر گویی جادویی (!) قرار داده بودند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن , تکرار مظلومیت شیعیان بعد از 1400 سال ,



از توطئه های این مرد غافل نباشیم
نوشته شده در 28 / 9 / 1396
بازدید : 676
نویسنده : کامران وزیری
 
هرگاه اردوغان میدان دار حمله به اسراییل و دفاع از فلسطین و مسلمانان شد مطمئن باشیم که در حال ایفای نقش خود در شکل دهی به خیانتی است که از سوی محور شرارت عبری- عربی و غربی به او واگذار شده است.
تحرکات اردوغان می بایست در پازل پیچیده نقشه خاورمیانه بزرگ و نابودی محور مقاومت که توسط آمریکا- انگلیس و رژیم صهیونیستی طراحی شده، مورد بررسی قرار گیرد نه در راستای حمایت از ملت های مسلمان منطقه.
Image result for ‫اظهارات اروغان‬‎
بیانه پایانی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استامبول تا حدود زیادی پرده از چهره تزویر اردوغان در همراهی با استکبار برداشت.
وادار نمودن 48 کشور مسلمان به تایید قدس شرقی-نه تمام قدس- به عنوان پایتخت فلسطین که در نتیجه آن پذیرش تلویحی قدس غربی به عنوان پایتخت رژیم اشغال گر خواهد بود-بدون این که به صراحت این مطلب بیان شود- و همچنین به رسمیت شناختن فرآیند سازش بااسراییل و... در بیانیه پایانی این اجلاس راز لفاظی های فریبنده و نمایش گونه این روزهای اردوغان بر علیه متحد استراتژیک خود یعنی رژیم غاصب صهیونیستی را بیش از پیش آشکار می کند.
با کلید واژه ها و عبارت های اردوغان، کودتای ترکیه، محاکمه رضا ضراب در این برهه حساس در آمریکا برای نشان دادن دشمنی ظاهری آمریکا با اردوغان، لفاظی های بی امان اردوغان به رژیم صهیونیستی، همراهی با داعش و النصره، برگزاری سراسیمه اجلاس سران سازمان همکاری های اسلامی در ترکیه و صدور بیانیه پایانی به نحو اشاره شده در بالا، اتحاد با عربستان، اماارات ومصر بر علیه محور مقاومت،ادعای حمایت از آرمان فلسطین، اتحاد مجدد با ایران در مساله سوریه پس از تضعیف داعش، برقراری مجدد روابط با رژیم اشغالگر فلسطین پس از ماجرای حمله رژیم خون آشام اسراییل به کشتی حامل امدادرسانان ترکیه ای به غزهو.....می توان اتحادی ساخت که در آن ترامپ،نتانیاهو، بن سلمان و ترزامی مشغول بازی کردن نقش های خود در سناریوی از پیش طراحی شده بر علیه محور مقاومت هستند. 

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: اردوغان، متحد رژیم صهیونیستی، محور مقاومت، قدس، ,



حریری: از استعفا صرف‌نظر کردم
نوشته شده در 14 / 9 / 1396
بازدید : 733
نویسنده : کامران وزیری

سعد حریری

جلسه کابینه لبنان برای اولین بار بعد از بحران استعفای سعد حریری، نخست وزیر لبنان امروز (سه‌شنبه) با حضور وی و میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان در کاخ بعبدا برگزار شد و کابینه با بیانیه‌ وزارتی در زمینه خویشتن‌داری این کشور و سیاست بی‌طرفی موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه لبنانی الدیار، سعد حریری بعد از پایان جلسه کابینه اظهار داشت، از تصمیم استعفا صرف نظر کرده است.

وی افزود: به تقویت روابط با کشورهای عربی و مشارکت با کشورهای اروپایی ادامه می‌دهیم و به قطعنامه‌های بین‌المللی و حمایت از نیروهای بین‌المللی در لبنان پایبندیم. لبنان همچنان خود را از آتش شعله‌ور در منطقه دور نگه می‌دارد.

نخست وزیر لبنان تصریح کرد: کابینه بر اهمیت پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱ تاکید کرد. تمامی اعضای کابینه به اجماع زبانا و عملا بر بیانیه وزارتی مبنی بر حفظ بی‌طرفی و دور نگه داشتن لبنان از درگیری‌های خارجی اعلام پایبندی کردند. 

وی در جریان این نشست از میشل عون، رئیس جمهوری لبنان  به خاطر رهبری حکیمانه بحران و تلاش‌هایی که در آن گروه‌های دولت لبنان را برای حفظ ثبات شرکت داد، قدردانی  و تاکید کرد: ما به عنوان مقامات دولت مسؤول حفظ کشور از خطرات پیش رو هستیم و امیدواریم این نشست فرصتی را برای همکاری و حفظ امنیت لبنان  فراهم کند.

حریری خواستار تلاش برای دور نگه داشتن کشور از درگیری‌های منطقه و حفظ ثبات آن شد و به لزوم عدم مداخله در امور "کشورهای دوست و برادر" و حمله به آنها از طریق رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: ما باید منافع لبنان و لبنانی‌ها را مورد توجه قرار دهیم و تصمیم خود را در مورد سیاست بی‌طرفی اعلام کنیم.

نخست وزیر لبنان گفت: اگر ما مداخله هیچ کشوری را در امور داخلی لبنان نمی‌پذیریم، پس جایز نیست هیچ طرف لبنانی نیز در امور کشورهای عربی و به ویژه حوزه خلیج فارس مداخله کند زیرا منافع ما در حفظ روابط تاریخی‌مان با تمامی کشورها نهفته است.

وی گفت:‌ ما نخواهیم پذیرفت که کسی تحت هیچ شرایطی ثبات لبنان را برهم زند و حفظ ثبات کشور بالاتر از هرچیزی است.

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نیز در ابتدای جلسه کابینه مراحلی را که بحران بعد از استعفای سعد حریری، نخست وزیر لبنان پشت سر گذاشت و همچنین دیدگاه‌ها و تماس‌ها را  چه در عرصه داخلی و چه دیپلماسی به طور کامل شرح داد و گفت: نگرانی از تحمل اوضاع داخلی و  بازگشت امن حریری بود.

رئیس جمهوری لبنان در ابتدای این جلسه به روند رایزنی‌هایی که با تمامی گروه‌ها و رهبران جهان داشت، اشاره کرد و گفت: دیدگاه ما در بحران اخیر ناشی از این بود که نمی‌پذیریم هیچ قدرتی به کرامت ما خدشه وارد کند. زیرا هیچ سرزمینی را کوچک یا بزرگ نمی‌دانیم بلکه معتقدیم همه باید در عزت و کرامت برابر باشند.

وی تاکید کرد، رویکرد لبنان در جهت مقابله با آنچه رخ داد، بود و یکپارچگی لبنانی‌ها پایه و اساس حمایت از ثبات در کشور است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,



بازدید : 800
نویسنده : کامران وزیری

محمد علی الحوثی

محمد علی الحوثی خطاب به سعودیها گفت که اگر می خواهند نفتکش هایشان سالم بماند باید حملات به بندر «الحدیده» را متوقف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، محمد علی الحوثی رئیس شورای عالی یمن، ائتلاف متجاوز سعودی را به انجام اقدامات بی سابقه علیه آن تهدید کرد.

رئیس شورای عالی یمن اعلام کرد: در صورت حمله مزدوران آل سعود و همپیمانانش به حدیده و همچنین سواحل غربی، گروه های تحت رهبری او اقدامات بی سابقه ای را علیه آن انجام می دهند.

محمد علی الحوثی در ادامه آورده است: ممکن است ما نفتکش های سعودی را مورد هدف قرار دهیم و یا ممکن است نیروی دریایی، نفتکش ها را مورد هدف قرار دهند.

وی در ادامه گفته است: از این پس همه تاسیسات بزرگ نفتی عربستان در تیررس موشکها و سایر ادوات ما هستند.

وی در پایان از دولت عربستان خواست، اگر می خواهد نفتکش هایش سالم بماند پس باید جنگ حدیده را متوقف کند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن، عربستان، فجایع آل سعود ,



بازدید : 747
نویسنده : کامران وزیری

مورفی

«ریچارد مورفی» با بیان اینکه وضعیت انسانی در یمن بسیار اسفناک است گفت: رسانه های بین المللی به جنگ یمن و درد و رنج مردم آن نسبت به جنگ سوریه و عراق توجه چندانی نداشته اند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل:  عملیات نظامی عربستان در یمن در ۶ فروردین ۱۳۹۴ (۲۵ مارس ۲۰۱۵) با حملات گسترده هوایی ائتلافی از ۹ کشور عربی به رهبری عربستان سعودی تحت نام «عملیات طوفان قاطعیت» آغاز شد.

منطق ریاض در جنگ یمن محافظت از کشورهای عربی در مقابل «نفوذ ایران» است. ریاض در زمینه سیاست خارجی، ایران را به عنوان قدرتی هژمونیک به تصویر می کشد که حمایتش از گروه حوثی شیعه به جنگ داخلی در یمن منجر شده است.

اما عربستان سعودی به طور عمده برای توجیه تمایلات و جاه طلبی های خود، در مورد نقش ایران در یمن اغراق می کند. واقعیت این است که ایران عامل جنگ داخلی در یمن نیست و حوثی ها هم به نیابت از ایران نمی جنگند، در کل ایران، یمن را تحت کنترل ندارد.

از زمان استقلال یمن در سال ۱۹۳۲، عربستان سعودی همواره به این کشور به عنوان حیاط خلوت خود می نگریسته و به طور مداوم در امور داخلی این کشور مداخله کرده است. در حقیقت، مقصر دانستن ایران در این درگیری و یاد کردن از عربستان سعودی به عنوان کشوری که صلاح یمن را می خواهد، غیرمنصفانه است.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با «ریچارد مورفی» دیپلمات پیشین و کهنه کار امریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

 «ریچارد مورفی» دیپلمات پیشین و کهنه کار آمریکایی با ۳۴ سال فعالیت در حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی، در سال‌های جنگ ایران و عراق سفیر آمریکا در عربستان سعودی بود و سپس معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه شد. مورفی اینک با شرکت در شبکه‌های «بی‌بی‌سی»، «سی‌ان‌ان»، «فاکس نیوز» به تحلیل درباره رویدادهای جهان به ویژه خاورمیانه می‌پردازد. وی عضو هئیت امنای دانشگاه آمریکایی «بیروت» در لبنان نیز هست.

*رسانه های سعودی ادعا می کنند که هدف از حملات عربستان به یمن بازگرداندن ثبات به منطقه است. نظر شما در این ارتباط چیست؟

به نظر من عربستان به یمن حمله نظامی کرد تا بتواند مانع گسترش نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه شود.

*نقش ایالات متحده آمریکا در جنگ یمن را چگونه ارزیابی می کنید؟

آمریکا در طی سالهای گذشته فراهم کننده اصلی تسلیحات برای عربستان سعودی بوده است. آمریکا در حال حاضر نیز تسلیحات و مهمات لازم را برای عربستان جهت جنگ با یمن فراهم می کند. بنابر گزارشها، آمریکا اطلاعاتی جهت بهبود عملکرد حملات نیروی هوایی عربستان به نقاط هدف در یمن فراهم کرده است.

*وضعیت انسانی در یمن را چگونه ارزیابی می کنید و جامعه بین المللی چه اقداماتی جهت کاهش درد و رنج مردم یمن انجام داده است؟

وضعیت انسانی در یمن بسیار اسفناک بوده و مردم این کشور با کمبود شدید آب آشامیدنی سالم، کمبود مواد غذایی اصلی و دارو جهت مبارزه با شیوع بیماری وبا مواجه هستند. ما شاهد تلاش های بین المللی قابل توجه جهت فراهم کردن غذا و دارو برای مردم یمن بوده ایم. امریکا کمپین ارسال کمکهای بشردوستانه به یمن را مدیریت می کند. اما توزیع داخلی کمک های بین المللی به علت جنگ ، ناکارآمد و پیچیده است.

*چرا جنگ یمن در صحنه بین الملل کمتر مورد توجه قرار گرفته و جنگ خاموش نام گرفته است؟

در واقع، رسانه های بین المللی به جنگ یمن و درد و رنج مردم آن نسبت به جنگ سوریه و عراق توجه چندانی نداشته اند. ورود دهها هزار نفر از پناهندگان از عراق و سوریه به کشورهای اروپایی جهت یافتن پناهگاه شاید عامل این واقعیت باشد.

سیل پناهندگان از عراق و سوریه به کشورهایی اروپایی باعث شده است جریانات سیاسی قوی داخلی در اروپا از تلاش های مقامات دولتی جهت بستن مرزها به روی پناهندگان انتقاد کنند.

واقعیت این است که وضعیت سیاسی داخلی یمن توسط جامعه بین المللی به خوبی درک نمی شود.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: یمن , عربستان , فجایع آل سعود , سکوت حقوق ب ش ر !! ,



بازدید : 723
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: رئیس‌جمهور لبنان: سخنان حریری از زبان او نیست و اعتباری ندارد

میشل عون تأکید کرد که تمامی مواضع اعلامی از سوی حریری و تمامی آن‌چه پس از این صادر خواهد شد واقعی نیست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دفتر «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان در بیانیه‌ای به تمامی طرف‌های داخلی و خارجی اعلام کرد که مواضع اعلامی از سوی سعد الحریری مواضع وی نیست و اعتباری ندارد

به نوشته پایگاه خبری شبکه المنار، طبق اعلام دفتر میشل عون، وی خطاب به نهادهای داخلی و خارجی آورده است: ابهاماتی که در طول یک هفته گذشته حول وضعیت «سعد الحریری» بوجود آمده؛ باعث شده تا تمامی مواضع و گفته‌هایی که پیش از این از سوی وی منتشر شده و پس از این منتشر خواهد شد، واقعی نباشد بلکه نشان دهنده وضعیت پیچیده و مشکوکی است که سعد الحریری در آن به سر می‌برد.

رئیس‌جمهور لبنان در ادامه تأکید کرد: در نتیجه نمی‌توان به آن مواضع اعتماد کرد و اعتباری ندارد.

در همین راستا یک مقام لبنانی به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است که میشل عون به سفرای کشورهای خارجی گفته است که حریری دزدیده شده است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: لبنان ، عربستان ، کوتای سعودی! ,



بازدید : 706
نویسنده : کامران وزیری

 

خبرگزاری فارس: عربستان منطقه را بی‌ثبات کرده/اگر اقدامات ریاض را تهران انجام داده بود، واکنش آمریکا چه بود؟

یک روزنامه آمریکایی با انتقاد از واکنش دولت آمریکا در قبال اقدامات اخیر دولت عربستان این سؤال را مطرح کرد:‌«اگر اقدامات ریاض را تهران انجام داده بود، واکنش آمریکا چه بود؟»

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در سرمقاله امروز خود با عنوان «قدرت ویژه عربستان سعودی بر دونالد ترامپ» با انتقاد از سکوت رئیس‌جمهور فعلی آمریکا بویژه در قبال ریاض به عنوان متحد قدیمی خود در خاورمیانه، اتفاقات اخیر در منطقه بویژه استعفای «سعد حریری» نخست‌وزیر لبنان را مشکوک و رمزآلود توصیف کرد.

در متن این سرمقاله آمده است: «این چالش سیاست خارجی را در نظر بگیرید: یک رهبر خاورمیانه وارد یک بازی قدرت مدهوش‌کننده می‌شود تا پایه‌های قدرت خود در داخل کشورش را محکم کند، بازداشت‌های جمعی بدون طی روال قانونی انجام دهد و وفاداران به خود را در وزارت‌خانه‌های کلیدی منصوب کند. وی کم‌کم انتقادها از یک رقیب منطقه‌ای را شدت می‌بخشد و این رقیب را به اعلان جنگ متهم می‌کند. و یک رهبر دیگر در خاورمیانه، حین سفر به کشوری که در ابتدا از آن یاد شد، ناگهان استعفا می‌کند و به کشورش باز نمی‌گردد».

این مقاله می‌افزاید: «اگر تمام اینها در ایران اتفاق افتاده بود، یک حدس معمول این بود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، کنگره و تعدادی دیگر از مقامات اثرگذار در آمریکا با خشم به چنین اتفاقی پاسخ می‌دادند. در واقع، این سناریو خلاصه‌ای از آن چیزی است که در عربستان سعودی طی یک هفته گذشته اتفاق افتاده است. و آقای ترامپ قطعا می‌توانست عکس‌العمل بهتری نشان دهد. او صرفا این جملات را توئیت کرد: «من اعتماد بسیاری به ملک سلمان و ولیعهد عربستان سعودی دارم، آنها دقیقا می‌دانند که چه کاری انجام می‌دهند».

در ادامه این سرمقاله آمده است: «البته یک تفاوت بزرگ میان عربستان سعودی و ایران وجود دارد؛ عربستان متحد آمریکاست و ایران هماورد آمریکا به شمار می‌رود. اما این شیوه مرسوم آمریکا نبوده که به متحدان خود نیز مجوز اقدامات آزادانه را بدهد آن هم در زمانی که این اقدامات به بی‌ثابت کردن منطقه کمک می‌کند. سیاست‌های عربستان چه در داخل و چه در خارج از این کشور در دوره تصدی بن‌سلمان ولیعهد این کشور بسیار تهاجمی شده است. علاوه بر بازی قدرتی که وی آغاز کرده، در این دوره مداخله عربستان در یمن نیز شدت یافته است، تحریم قطر به عنوان یکی دیگر از متحدان آمریکا نیز ادامه یافته و اظهارات غلو‌آمیزی نیز درباره ایران مطرح شده است. سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان، یک هفته پیش در حالی که در ریاض پایتخت عربستان بود و تحت شرایطی که هنوز به صورت یک راز باقی مانده، استعفای خود را اعلام کرد».

نیویورک‌تایمز در ادامه می‌نویسد: «آقای ترامپ که خیلی زود به صورت شفاف به جهانیان اعلام کرد که طرف عربستان سعودی و متحدان سنی خود در قبال ایران قرار دارد، اعلام کرد که هیچ مشکلی در این رابطه نمی‌بیند. اما اینجا یک مشکل وجود دارد: حمایت بی‌قید و شرط آقای ترامپ از عملکرد ولیعهد عربستان نگرانی‌هایی را در خصوص وقوع جنگی احتمالی با ایران و تضعیف منافع آمریکا بوجود آورده است».

در پایان این سرمقاله آمده است: «رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا این مسئله را می‌داند، حتی اگر رئیس‌ وی از آن مطلع نباشد. آقای تیلرسون روز جمعه بر عدم وابستگی لبنان تأکید کرد و ضمن ستایش از عملکرد آقای حریری در خصوص استفاده از لبنان در درگیری‌های نیابتی هشدار داد. اظهارات وی هر چند به صورت غیرمستقیم، یک نصیحت تلخ به عربستان سعودی بود و به رئیس وی در کاخ سفید. »


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا ، عربستان، تروریسم دولتی ,



بازدید : 1088
نویسنده : کامران وزیری

حامد کرزی

رئیس جمهوری پیشین افغانستان معتقد است که حضور آمریکا در افغانستان به بهانه مقابله با تروریسم نه تنها به از بین رفتن این پدیده منجر نشده بلکه سبب تقویت تروریسم هم شده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-جواد محمدی: حامد کرزای رئیس جمهور پیشین افغانستان که مدت ۱۴ سال را در این سمت به ایفای وظیفه پرداخته در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار مهر نشست و پیرامون مسائل جاری و گذشته افغانستان به خصوص نقش آمریکا در این رابطه بحث و تبادل‌نظر کرد.

کرزای صحبت هایی از تمایل به جنگ آمریکا و سعی در تفرقه اندازی در منطقه برای رسیدن به اهداف خود به میان آورد.

رئیس جمهور پیشین افغانستان از کشورهای منطقه نیز خواست که متوجه عملکرد آمریکا باشند و برای اینکه کشورهای بیگانه از طریق افغانستان در منطقه نفوذ نکنند برای رفع مشکلات افغانستان تمام تلاش خود را به کار گیرند و نگذارند که داعش در افغانستان رشد کند.

کرزای همچنین از نتیجه در میان گذاری تجربیات خود نسبت به اهداف آمریکا و نتیجه آن به حکومت وحدت ملی در تماس های خود با حکومت فعلی صحبت هایی را داشت.

 شرح کامل گفتگوی خبرنگار مهر در کابل با حامد کرزای رئیس جمهور پیشین افغانستان را در ادامه دنبال کنید.

*آقای کرزای شما مدت چهارده سال رئیس جمهوری افغانستان بودید و با پشتیبانی آمریکا وارد حکومت افغانستان شدید؛ اما با این وجود مدتی می شود که به یکی از منتقدان سرسخت دولت ایالات متحده آمریکا مبدل گشتید؛ چه شد که با حکومت آمریکا به مخالفت برخاستید؟ آیا در اوایل حکومت خود گمان می کردید که آمریکا به فکر منافع مردم افغانستان هم خواهد بود؟

در آغاز کار، زمانی که آمریکا و متحدانش بعد از حملات ۱۱ سپتامبر با پشتیبانی جامعه جهانی و مأموریتی که از جانب سازمان ملل داشتند و با تائید و همکاری این سازمان به افغانستان آمدند، مردم افغانستان نیز از آنها استقبال کردند، به دلیل و امید آزادی خاک کشورمان از یک اشغال پنهان که توسط یکی از همسایه های ما ایجاد شده بود، و به این امید که افغانستان با مردمش صاحب یک زندگی بهتر شوند و من هم از جمله آن کسانی بودم که از آمدن امریکا حمایت می کردم حتی پیش از ۱۱ سپتامبر شدیدا کوشش داشتم که آمریکا به کشور ما بیاید، با ما همکار شود و کشور ما را از مصیبتی که بر ما حاکم شده بود نجات دهد، چرا که در زمان جهاد با ما همکاری داشت، فکر کردیم که آمریکا واسطه خوبی برای افغانستانی آزاد خواهد شد؛ و به همین دلیل من و اشخاص بسیار دیگری با ایالات متحده آمریکا همکار شدیم و این همکاری ما صمیمی بود؛ حتی همسایه های ما هم همکار شدند، کشورهای منطقه هم همکار شدند، حتی کشورهایی که با آمریکا اختلاف داشتند مانند روسیه که از جوانب مختلف با آمریکا حریف بود و اختلاف‌نظر داشتند، ایران که با آمریکا به شدت اختلاف دارد هم برای مبارزه با تروریسم و آوردن آزادی در افغانستان همکاری خوبی داشت؛ اما متأسفانه بعد از گذشت زمان دیدیم که افغانستان بعد از یک دوره کوتاه آرامی آرام آرام به سمت بی ثباتی و جنگ می رفت، و ما در این رابطه با آمریکا گفتگو کردیم و دلایل را پرسیدم اما دیدیم که بعدها آمریکا به‌گونه‌ای سعی دارد حاکمیت خود را ایجاد کند و آن را بر ما تحمیل کند.

آمریکا در خاک ما زندان ایجاد کرد؛ قانون افغانستان را زیر پا گذاشت؛ آزادی، مردم سالاری و در انتخابات آزاد ما مداخله کرد و نگذاشت که ما به عنوان یک ملت آزاد تقویت شویم، خودکفا شویم و روی پای خود بایستیم؛ در آنجا من مجبور شدم چراکه چیزی که ما تصور داشتیم آن‌گونه نشد، آن چیزی که ما در خاک خود توقع داشتیم دیدیم که روز به روز از آن جلوگیری می شود.

 پس آن دوستی که ما از آمریکا انتظار داشتیم و به آن توقع داشتیم آهسته آهسته به شک و تردید مبدل شد و ما اطمینان حاصل کردیم که آن چیزی که ما می خواهیم خواسته آمریکا نیست و پس اختلاف نظر پیدا شد.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: افغانستان، امریکا،اعتراف کرزای ,



بازدید : 794
نویسنده : کامران وزیری
 
اردوغان
رئیس جمهوری ترکیه با بیان اینکه تحریم کنندگان ایران باید نگاهی به فعالیتهای هسته ای خود بیندازند، گفت در حال حاضر اسرائیل از تحریم ها علیه ایران حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی صباح، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در مصاحبه با خبرنگاران درخصوص تهدیدات جدید دولت آمریکا به افزایش تحریم های ایران و موضع ترکیه در اینباره گفت: سیاستهای ما در قبال ایران عوض نشده است.

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد: در حال حاضر اسرائیل از تحریم های آمریکا علیه ایران حمایت می کند، اما ما نمی دانیم موضع دیگر کشورها چیست. آنهایی که ایران را تحریم می کنند بهتر است نگاهی به خودشان (در خصوص فناوری هسته ای) بیندازند. مشکلات باید از طریق حسن نیت و دیپلماسی حل شوند.

بر اساس این گزارش، اردوغان که این سخنان را در راه بازگشت از لهستان مطرح می کرد همچنین درباره مساله اقلیم کردستان عراق گفت: گفتگوهای ما (با عراق) بر سر کارهایی (مشترک) که می توانیم انجام دهیم ادامه دارد. اگر آنها (دولت اقلیم کردستان عراق) مرز با ترکیه را به دولت مرکزی عراق تحویل دهند، ما شرایطی فراهم خواهیم کرد (که دولت مرکزی عراق) باید تمامی نیازهای مردم مستقر در مناطق تحت سیطره دولت کردستان را تامین کند. ما هنوز مرزها را نبسته ایم اما هر زمان امکان دارد این کار را انجام دهیم.

وی همچنین درباره ادامه روند اقدامات متقابل در برابر اقلیم کردستان گفت که نماینده ای از سه یا چهار وزارتخانه ترکیه تحت سرپرستی مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه این کشور به زودی راهی بغداد خواهند شد و پس از آن حیدر العبادی نخست وزیر عراق می تواند به آنکارا آمده تا تمام مسائل را با هم بررسی کنیم.

اردوغان همچنین بار دیگر از اقلیم کردستان انتقاد کرده و اربیل را متهم به تلاش برای اشغال کرکوک و سایر مناطق اقلیم کرده و این کار کردستان را به مثابه عملی اشغالگرانه خواند.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین در واکنش به اقدام حشد الشعبی در تصرف مناطق سنجار و مخمور در اقلیم کردستان گفت: اگر چنین چیزی صحت داشته باشد، آنگاه ما می توانیم کار تازه ای را با شرکای خود آغاز کنیم.

اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات به وجود آمده میان آنکارا و واشنگتن و مشکل صدور ویزا برای شهروندان دو طرف نیز گفت: من این مشکل را بهچشم مشکلی بلند مدت نمیبینم. امیدوارم گفتگوها در کوتاه ترین زمان اثر بخش بوده و روابط ما مجددا به حالت عادی بازگردد


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران-ترکیه- کشورهای قدرتمند اسلامی منطقه ,