<معروف ترین مخالفان تحریم ایران در کنگره/عکس
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1328
نویسنده : کامران وزیری
 در مقابل سناتورهای تندرو آمریکا که این روزها بر طبل تحریم می کوبند تا توافقنامه ژنو را از ریل خارج کنند، جمعی دیگر از سناتورهای آمریکایی هستند که در جبهه مخالف صف آرایی کرده اند.

 مجله مهر: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سه روز گذشته دو بار به کنگره هشدار داد که اعمال تحریم های جدید علیه ایران را وتو خواهد کرد. جمهوریخواهان کنگره از جمله جان مک کین رقیب اوباما در انتخابات ریاست جمهوری، رابرت منندز از حامیان حضور نظامی آمریکا در افغانستان و حامیان قطعنامه کوزو که استفاده نظامی علیه یوگسلاوی را قانونی می کرد از سرسخت ترین مدافعان تحریم های ایران هستند اما در مقابل آن ها سناتورهایی هم کاخ سفید و اوباما را همراهی می کنند.

"
 

کارل لیون
رئیس کمیته خدمات نظامی مجلس سنای آمریکاست. این سناتور حزب دموکرات را بیشتر با اظهارنظرهایش درباره حضور نظامی آمریکا در افغانستان می شناسند اماجالب اینکه او از مخالفان تحریم ایران و در جبهه مخالف کسانی است که بر طبل جنگ با ایران می کوبند. او چندی پیش پس از برگشت از افغانستان و دیدار با رییس جمهور کرزی گفته بود که اگر این دو کشور توافقنامهء امنیتی و دفاعی را در کوتاه مدت امضا نکنند، مساعدت های امریکا به افغانستان ادامه نخواهد یافت. این گفته او باعث واکنش وزارت خارجه افغانستان و اعتراض به وی شد. لیون مخالف اعمال تحریم های جدید علیه ایران است و و از جمله رهبران امضا کننده نامه  مخالفت با تحریم های جدید کنگره علیه ایران است. او  سناتور ایالت میشیگان است که برای نخستین‌بار در ۳ ژانویه ۱۹۷۹ به‌عضویت این مجلس درآمد. وی مقطع کارشناسی خود را در رشته هنر به پایان رساند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا , کنگره , مخالفان تحریم ایران ,



لایه‌های پنهان کنفرانس ژنو2
نوشته شده در 24 / 10 / 1392
بازدید : 1333
نویسنده : کامران وزیری

مشکل بتوان باور کرد کنفرانس ژنو 2 به نتایجی ملموس، پایدار و فوری دست یابد. اما همین قدر زمینه‌ای فراهم کرده تا نیروهای اصلی و تاثیرگذار اما رودرروی یکدیگر، به حل و فصل مسایل فی مابینشان بپردازند ولو به صورت انتقادی (که الزاما بحران سوریه میتواند محور آن نباشد) خود به خود موضوعی با اهمیت در منطقه عربی و غرب آسیا است. آیا بحران سوریه بهانه‌ای برای حل دیگر معضلات میان قدرت‌های اصلی‌ست؟ شاید!

 به گزارش ایسنا، متین مسلم در ادامه یادداشت خود در وبلاگ خبرآنلاین نوشت: "اگر از ایران برای کنفرانس ژنو 2 دعوت نشود کسانی که موجب آن شده‌اند در آینده ازاین اقدام خود پشیمان خواهند شد."

این سخنان صریح روز گذشته از سوی وزیر خارجه ایران در واکنش به موضوع دعوت مشروط از تهران برای شرکت در کنفرانس 22 ژانویه ژنو 2 بیان شده است. ظریف هرچند نامی از وزیر خارجه ایالات متحده به زبان نیاورد اما آشکار مشخص بود نوک تیز این سخنان متوجه آقای کری ست. سخنانی هر چند نه تهدیدآمیز اما عمیقا با ناراحتی و گلایه! این در حالی است که آقای کری هفته گذشته طی سخنانی از نقش ایران در گفتگوهای صلح حمایت کرده بود اما روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور همتای روس خود و آقای ابراهیمی با ایجاد زاویه نسبت به هفته گذشته ، از ایران خواست نقش سازنده‌ای در سوریه ایفا کند تا زمینه حضورش در مذاکرات آتی فراهم شود . سخنانی که بلافاصله با واکنش مستقیم آقایان لاروف و اخضر ابراهیمی روبرو شد و همه را متعجب کرد چرا که با توجه به فضای ابجاد شده میان تهران - واشنگتن، انتظار سخنان متفاوت‌تری از آقای کری می‌رفت. این دو (لاوروف و ابرهیمی) در واکنشی مستقیم به سخنان وزیر خارجه آمریکا از نقش مهم و سازنده ایران در موضوع سوریه حمایت و خواستار حضور تهران درنشست آتی ژنو شدند.

 گفته‌های متفاوت آقای کری البته تنها موضوع تعجب‌برانگیز مصاحبه روز گذشته نبود. سخنان جالب لاروف نیز توجه زیادی را به خود جلب کرد، آنجا که وی ضمن تاکید بر نقش ایران در حل بحران سوریه آنچه را "ضرورت شنیدن صدای تهران" (و نه صدای دولت آقای اسد) خواند با اهمیت توصیف کرد و گفت این صدا باید شنیده شود. لاروف با اشاره به اهمیت حضور ایران در نشست ژنو، عربستان را نیز دارای اهمیتی مشابه دانست و خواستار حضور فعال ریاض در تحولات پیش رو شد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: کنفرانس ژنو 2 , حضور یا عدم حضور ایران؟ ,



بازدید : 1188
نویسنده : کامران وزیری

نخست‌وزیر عراق با متهم کردن عربستان به حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه، تاکید کرد: تعیین آینده اسد به نظر مردم و آرای آنها بستگی دارد.

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوری مالکی، نخست‌وزیرعراق در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: دو سال پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، شبه‌نظامیان موسوم به "شورای بیداری" باید برای مقابله با القاعده که خطر و تهدیدی بزرگ برای عراق محسوب می‌شوند، بار دیگر سلاح به دست بگیرند و وارد صحنه شوند.

 وی گفت: اعضای قبایل عراقی و شورای بیداری زمانی که نیروهای آمریکایی نتوانستند در سال 2006 و 2007 با القاعده مقابله کنند به نیروهای خارجی پیوستند و در حال حاضر هر فردی از قبایل سنی عراق که در کنار ارتش به مقابله با القاعده بپردازد عضو شبه‌نظامیان شورای بیداری محسوب می‌شود و به طور منظم اجرت دریافت خواهد کرد و از سوی دولت بغداد نیروی امنیتی تلقی خواهد شد و از تمامی منافع و مزایای یک عضو نیروی امنیتی عراق برخوردار می‌شود.

 در حالی که القاعده در شهرهای فلوجه و رمادی درگیری‌های شدیدی را ایجاد کرده است. شانس المالکی برای به دست گرفتن قدرت برای سومین بار پس از انتخابات پارلمانی در ماه آوریل سال جاری میلادی بستگی به توانایی‌اش در مقابله با القاعده و برقراری ثبات و امنیت در عراق دارد.

 مالکی در ادامه مصاحبه خود با خبرگزاری رویترز گفت: هیچ محدودیتی برای به خدمت گرفتن، مسلح کردن و تجهیز شبه‌نظامیان "شورای بیداری" وجود ندارد و میزان دستمزد این افراد نسبت به چند ماه گذشته به 500 هزار دینار (معادل 430 دلار) افزایش می‌یابد. البته میزان دستمزد شبه‌نظامیان قبایل سنی‌ عراق مشکل نیست چرا که هزینه‌های آنها خارج از بودجه دولتی تامین می‌شود.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق , دومین مقصد القاعده !؟ ,



بازدید : 1293
نویسنده : کامران وزیری

حفاظت از «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله را می‎توان پیچیده‌ترین و حساس‎ترین عملیات حفاظت سیاستمداران دنیا دانست.

خبرگزاری فارس: حقایق منتشرنشده از محافظ اول و داماد سیدحسن نصرالله+تصاویر

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ابنا، حفاظت از «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله را می‎توان پیچیده‌ترین و حساس‎ترین عملیات حفاظت سیاستمداران دنیا دانست؛ زیرا تعداد نقشه‌های شکست خورده برای ترور وی قابل شمارش نیست.

«حجت الاسلام شیخ راغب حرب» و «حجت الاسلام سید عباس موسوی» دو رهبر پیشین حزب‌الله بودند که هر دو به شهادت رسیدند و اینک «حجت‌الاسلام سید‌حسن نصرالله» ـ که خود را یکی از سربازان مقام معظم رهبری می‏داند ـ زیر ذره‎بین گروه‎های تروریستی و سازمان‌های جاسوسی قرار دارد.

دلیل حساسیت ویژه نصرالله این است که: اولاً "رهبر مقتدرترین حزب لبنان" است؛ ثانیاً "یک شیعه مذهب بوده و خاری در چشم سلفیون است"؛ ثالثاً "تنها شخصیت محبوب عرب است که در مقابل قدرت‌های مستکبر جهانی ایستاده و تنها پیروزی عرب‌ها بر رژیم جعلی اسرائیل را به دست آورده است".

این تهدیدات غیر قابل وصف به حدی است که در برخی خاطرات پیرامون سیدحسن نصرالله آمده است: در زمانی٬ عملیات تروریستی علیه دبیرکل حزب‎الله آنقدر افزایش یافته بود که وی شب‎ها چندین بار محل استراحت خود را تغییر می‎داده است.

 

 

سیدحسن‌ نصرالله همواره تحت شدیدترین تدابیر امنیتی به سر می‎برد و تقریباً تمام سخنرانی‎های وی به صورت ویدیو کنفرانس پخش می‎شود. اما این شخصیت محبوب جهان اسلام که سخنران مراسم دهه محرم ضاحیه در جنوب بیروت بود، در شب دهم و نیز روز عاشورا شخصاً در بین عزاداران حاضر شد و از نزدیک به سخنرانی پرداخت.

حضور دبیرکل حزب‌الله لبنان در جمع عزاداران حسینی در روز عاشورا و کیف همراه محافظ وی توجه ویژه کاربران شبکه های اجتماعی و بیشتر پایگاه‌های خبری را به دنبال داشت. کنجکاوی رسانه‌ها نتیجه بخش بود و در خبرها اعلام شد که کیف دست محافظ در واقع یک سپر تاشو ضدگلوله و بسیار پیشرفته است که در برابر هرنوع گلوله ای مقاومت دارد.

 

 

اما این بار حقایقی منتشر نشده از شخص اول محافظان سید حسن نصرالله منتشر شد. این اطلاعات اگرچه کوتاه هستند ولی برای نخستین بار از سوی خبرگزاری ابنا منتشر شده است:

«ابوعلی جواد» داماد ـ شوهر دختر ـ دبیرکل حزب‌الله لبنان بوده و در بین 19 فرمانده ویژه، فرماندهی تمام آنان و محافظان ویژه را برعهده دارد بطوری‌که به وی لقب "سپر سید" داده‌اند.

ابوعلی حاضر است جان خود بدهد تا سیدحسن نصرالله آسیبی نبیند. سید نیز وی را بسیار دوست دارد و با وجود کم سن بودن، دبیرکل حزب‌الله به وی اعتماد کامل دارد.

محافظ اول سیدحسن نصرالله اصلا نمی‌خندد. خوش‌چهره و دارای سیمای کودکانه است.

وی بسیار حرفه‌ای آموزش دیده و دوران آموزشی را مدت زیادی در پادگان‌های مخفی پشت‌سر گذاشته است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: حزب ا , , , , خط مقدم مقاومت , سیدحسن نصرا , , , ذخیره الهی شیعیان ,



هزار توی مافیای نفتی
نوشته شده در 24 / 10 / 1392
بازدید : 1411
نویسنده : کامران وزیری

انتساب نمازی علاوه بر هوشیاری مقامات اماراتی در چینش یک مهره معتبر بر سر میز مصالحه آینده با مدیران ایرانی نشان از قدرت گرفتن مجدد نمازی‌ها در صنعت نفت ایران دارد؛ آیا دوباره باید منتظر سر برآوردن پرونده‌هایی چون کرسنت باشیم؟

خبرگزاری فارس: هزار توی مافیای نفتی

 

  علی سبزواری امروز سه شنبه 24/10/92 طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: انتشار اخبار پیرامون یک پرونده فساد نفتی هر چند در ایران با محدودیت‌هایی همراه است اما در روز‌های گذشته به خبر مهم مشهورترین رسانه‌های جهان تبدیل شد؛ از ناپدید‌شدن عباس یزدان‌پناه‌یزدی، مالک شرکت کاغذی هورتون در لندن و کارگزار آقازاده‌ای به نام جونیور در زمان امضای قراردادهای نفتی مهمی چون استات‌اویل و کرسنت و توتال گرفته تا اینکه سیامک نمازی(1) دلال مشهور نفتی ایرانی به سمت مدیریت برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت کرسنت پترولیوم دوبی منصوب شده است.

خانواده نمازی در دوره سازندگی و اصلاحات میزبان بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی جهان در ایران بودند. شرکت‌های وابسته به آنها از جمله آتیه بهار در بزرگ‌ترین قراردادهای نفتی آن زمان کشور به نحوی حضور داشتند. قول مشهور غیرمستندی وجود دارد که آتیه بهار توسط شرکت نفتی شل اداره می‌شود اما حقیقتا در ترویج این شایعه اغراق شده است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , اقتصادی , ,
:: برچسب‌ها: نفت , ثروت , رانت نفتی در ایران !!؟ ,



بازدید : 1172
نویسنده : کامران وزیری
 

رئیس جمهور با بیان اینکه تا چند روز دیگر توافق ژنو اجرایی خواهد شد، گفت: توافق ژنو یعنی تسلیم قدرت های بزرگ در برابر ملت بزرگ ایران، توافق ژنو یعنی پذیرش جهان در برابر فناوری صلح آمیزی که در سایه تلاش و ایثارگری دانشمندان جوان به دست آورده‌ایم و توافق ژنو یعنی شکستن سد تحریم که به ناروا بر ملت صلح دوست ایران تحمیل شده بود.

 

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جمهور در سخنرانی خود در اجتماع مردم اهواز در مصلای این شهر گفت: مردم عزیز خوزستان، همه زنان و مردان این سرزمین مقاوم، سلام بر شما مردم، سلام بر عشایر عرب و لر و بختیاری، سلام بر دزفول و شوشتر و سراسر استان خوزستان، سلام بر جای جای این سرزمین پاک؛ در آغاز مایلم به خاطر تاخیر در ورود به اهواز عزیز به دلیل مشکل مه گرفتگی و مشکل پروازی که می خواهم از شما عذرخواهی کنم که از صبح اول وقت تا الان در مصلی در خیابان ها در فرودگاه اجتماع کرده بودید؛ درود من بر همه شما مردم خونگرم و وفادار.

رئیس جمهور اضافه کرد: از من سوال کردند که چرا اولین دیدار مردمی از خوزستان؟ من از این سوال متعجبم؛ خوزستان نه به دلیل استان مرزی بودنش؛ نه به این دلیل که استان زرخیز است؛ نه به دلیل معادنش، سرزمین حاصلخیزش و راه های استارتژیکش بلکه به خاطر مردم غیورش.

روحانی تصریح کرد: استان خوزستان یعنی مردم مقاومی که هشت سال در برابر جهان ایستادند و پیروز شدند.

وی تصریح کرد: جای جای این استان به عنوان تربت پاک برای ملت ایران است؛ من دراین سفر دلم می خواست به همه جاهایی که سرزمین جهاد و شهادت بود، از بستانش، سوسنگردش، حمیدیه اش، هورش، حسینیه اش، شلمچه اش، طریق القدسش، فتح المبینش، بیت المقدسش، خیبرش، بدرش، والفجرش، کربلای 4 و 5، رمضانش و همه عملیات سرنوشت سازش؛ ای کاش می شد همه این تربت های پاک را زیارت می کردم و سر تواضع را در برابر رزمندگان عزیز یک بار دیگر فرود می آوردم.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: رییس جمهور،آغاز سفرهای استانی،استانهای مرزی درگیر جنگ تحمیلی اولویت سفر روحانی ,



بازدید : 1243
نویسنده : کامران وزیری
 
 

بعد از اینکه محمد حسنین هیکل اندیشمند برجسته مصری اعلام کرد جزایر سه‌گانه متعلق به ایران است، روزنامه‌های بحرینی و اماراتی هجمه سنگین تبلیغاتی را علیه وی به راه انداخته‌اند.

خبرگزاری فارس: هجمه رسانه‌های عربی علیه هیکل بعد از حمایت وی از «مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه»

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری صورت المنامة، موضع گیری محمد حسنین هیکل مبنی بر ایرانی بودن سه جزیره «تنب بزرگ، تنب کوچک و ابو موسی» موجی از حمله در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه بحرین و امارات علیه وی به راه افتاد.

این روزنامه‌ها حسنین هیکل را به خرفتی دوران پیری متهم کرده اند.

روزنامه منطقه ای « الخلیج ا ل ع ر ب ی»و روزنامه های بحرینی وابسته به آل خلیفه و همچنین روزنامه اماراتی «الاتحاد الاماراتیة» حمله شدیدی علیه این نویسنده برجسته مصری ترتیب دیده اند.

هیکل در گفت‌و‌گو با شبکه «سی بی سی» گفت: «من در اوایل دوران جمال عبد الناصر در گفت‌وگوها در مورد جزایر سه گانه حضور داشتم، آن زمان کشورهای عربی در تلاش بودند تا استقلال خود را به دست بیاورند» وی با استناد به این مطلب ادامه داد: «عرب‌ها در آن زمان در مورد جزایر سه گانه ایران زیاده روی کردند.»

کشور امارات متحده با حمایت برخی کشورهای عربی، ادعای حاکمیت بر جزایر سه گانه را دارد و از جمهوری اسلامی ایران می خواهد تا دراین مورد به پای میز مذاکره بنشیند. اما مسئولین کشورمان همواره گفت و گو در مورد خاک سرزمینی را غیرممکن دانسته اند.

این نویسنده مطرح عرب، از زاویه دیگری نیز به این موضوع می پردازد و می گوید: « چطور کشورهای عربی جرأت مطرح کردن موضوع جزایر سه گانه به مدت 10 سال در زمان شاه ایران را نداشتند اما به محض وقوع انقلاب اسلامی در ایران این موضوع را در بوق کرده و همچنان به این مسئله اختلافی دامن می‌زنند؟»

 

حسنین هیکل در ادامه این گفت و گو می گوید:« ملک فیصل پادشاه آن زمان عربستان این گفت‌وگو ها را رهبری می‌کرد و کشورهای عربی قبول کردند که بحرین یک کشور عربی باشد ــ با وجود این که 70 درصد جمعیت آن شیعه بود ــ در مقابل عرب‌ها از ادعای تملک این جزایر دست بکشند.»

 

هیکل افزود: «حکام عرب به حاکمیت اقلیت سنی بر اکثریت شیعه در بحرین وجه قانونی دادند تا آن را به عنوان یک دولت عربی به رسمیت بشناسند و  به جای اصرار بر این که جزایر سه گانه متعلق به امارات است باید توازن قوا را در منطقه بپذیریم.»

کشور بحرین در دست اقلیتی قرار دارد که هیچ جایگاه و منزلیتی برای جمعیت 70 درصدی شیعیان قائل نیست و تمامی جایگاههای حکومت را در انحصار خود قرار داده است.

پیشتر خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین در پاسخ به این سخنان هیکل گفته بود: «اگر هیکل مدرکی برای ادعاهای خود دارد رو کند و اگر مدرکی ندارد سکوت کند.»

این نویسنده برجسته مصری پیش از این در مصاحبه با تلویزیون «سی بی اس» در تاریخ یک تیر 92 ایران را قدرتی در منطقه به شمار آورد که باید برای آن حساب جداگانه‌ای باز کرد

حسنین هیکل، نویسنده و اندیشمند بزرگ مصری متولد 1923 سال ها دوست نزدیک و مشاور جمال عبدالناصر، رئیس جمهور فقید مصر، بوده است که سهم به سزایی در روشنگری معاصر دنیای عرب دارد. «ریاض الصیداوی» نویسنده تونسی در کتابی تحت عنوان «هیکل یا پرونده سری خاطرات عرب - 1993» به بررسی شخصیت فرهنگی و تأثیر گذاری «حسنین هیکل» پرداخته است. در همین رابطه یک استاد دانشگاه دمشق در مورد هیکل می گوید: «اگر در بین عرب‌ 10 تن آدم فهیم وجود داشته باشد یکی از آنها هیکل است».

این اندیشمند مصری بارها به ایران سفر کرده و  به هنگام ملی شدن صنعت نفت در ایران حضور داشت. وی دیداری نیز با حضرت امام خمینی (ره) داشته است.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: تاکید اندیشمند مصری برحقانیت ایران بر جزایر سه گانه ,



بازدید : 1370
نویسنده : کامران وزیری
 

 پروفسور نیکلاس اونف بنیانگذار نظریه اجتماعی(سازه انگاری) روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در گفتگو با خبرگزاری مهر تصویب تحریم های جدید علیه ایران در سنای آمریکا را محتمل دانست.

 

پروفسور "نیکلاس اونف" در پاسخ به پرسش مهر در خصوص افزایش شمار سناتورهای حامی اعمال تحریم های جدید علیه ایران و مخالفت کاخ سفید با این اقدام کنگره گفت: از نقطه نظر یک تئوریست و ناظری که به خوبی از این اقدام مطلع است حدس می زنم که این پیش نویس در سنا تصویب شود.

مؤلف "جهانی که ما می سازیم" در ادامه تصریح کرد: زیرا برخی از سناتورها با اندیشه اینکه "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا آن را وتو خواهد کرد به آن رای می دهند و اگر اوباما با مصوبه سنا مخالفت کند، آنگاه قانونگذاران نیازمند کسب حمایت بیشتر برای تصویب دوباره تحریم ها خواهند بود و این در حالی است که سیاست های فعلی آمریکا در مورد ایران بدون تغییر خواهند ماند.

بنیانگذار نظریه اجتماعی روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در ادامه عنوان داشت: از آنجا که این گفته یک دانشمند است نباید آن را زیاد جدی گرفت.

نیکلاس اونف بنیانگذار نظریه اجتماعی روابط بین‌الملل (سازه‌انگاری) است. وی استاد روابط بین‌الملل دانشگاه بین المللی فلوریدا و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکاست. از او آثار و کتابهای بی‌شماری در حوزه روابط بین‌الملل به چاپ رسیده است. جهانی که ما می‌سازیم، روابط بین‌الملل در جهان برساخته، عامل زبانی و سیاست در جهان برساخته از جمله آثار او به شمار می‌روند.

به گزارش مهر، در همین رابطه "جی کارنی"سخنگوی کاخ سفید (مسئول مطبوعاتی کاخ سفید) نیز روز گذشته اعلام کرد که هنوز امیدواریم و فکر می کنم به دلیل تبعاتی که این تحریم ها بر روی مذاکرات در حال انجام داشته و امکان حل مسالمت آمیز آن را از بین می برد، کنگره از تصویب تحریم های جدید خودداری کند.

 کارنی در اظهارت خود گفت: هنوز امیدواریم و فکر می کنم به دلیل تبعاتی که این تحریم ها بر روی مذاکرات در حال انجام داشته و امکان حل مسالمت آمیز آن را از بین می برد، کنگره از تصویب تحریم های جدید خودداری کند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا،شیطان بزرگ،پیمان شکن بدعهد،فرصت طلب قلدر ,



بازدید : 1346
نویسنده : کامران وزیری
 
عضو ناظر شورای پول و اعتبار به دنبال استفاده از رانت توسط یک تاجر در وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه به معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نامه قبلی خود در پیگیری این موضوع، گفت: به طور استثنایی به یک تاجر خاص 80 میلیون یورو با هزینه انتقال کم و سرعت انتقال بالا داده شده که ده ها میلیارد تومان سود بادآورده برای وی داشت که هیچ تدبیری برای بازگرداندن این رانت در نامه شما نبود.
 

به گزارش خبرگزاری مهر متن نامه احمد توکلی نماینده تهران به معاون اول رئیس جمهور به این شرح است:

باسمه تعالی
برادر ارجمند جناب آقای جهانگیری
معاون اول محترم رئیس جمهور
سلام علیکم

نامه مورخ 18/10/92 جنابعالی به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل محترم بانک مرکزی را دو سه بار خواندم. قصد تصدیع نداشتم ولی به نظر رسید که اهمیت تخلف صورت گرفته از نگاه شما پنهان مانده است و این امر ممکن است موجب غفلت از سایر اقدامات سلطه طلبانه بر بازار شود. به ناچار توجه تان را به چند نکته زیر جلب میکنم:

1- در گزارش مورخ 15/10/92 اینجانب به رئیس و نمایندگان مجلس، دادن دو امتیاز ناروا مطرح بود که در هر دو، آقای نعمت زاده و در یکی جنابعالی و آقای دکتر سیف، به درجات مختلف دخیل بوده اید. متاسفانه نسبت به تصحیح اولی هیچ دستوری در نامه شما نبود. یعنی این که به طور استثنایی به یک تاجر خاص 80 میلیون یورو ارز با هزینه انتقال کم و سرعت انتقال بالا داده شده که ده ها میلیارد تومان سود بادآورده برای وی داشت، هیچ تدبیری برای بازگرداندن این رانت در نامه شما نبود. و نسبت به رانت دوم هم با این که به رفع سوءاثر امتیاز داده شده دستور دادید، نه تنها هیچ آثاری از پشیمانی و تأسف از کار انجام شده به چشم نمی خورد، بلکه تقدیر و تشکر نیز از ارایه رانت به یک تاجر خاص به عمل آمده بود! این تذکر را لازم دیدم تا شرط برادری را نسبت به شما و شرط نمایندگی را نسبت به مردم بجا آورده باشم. این گونه رفتار، زیبایی سرعت واکنش شما به یک هشدار دلسوزانه را می پوشاند، سرعتی که به قدر خود جای تشکر دارد.

2-  علی علیه السلام در نامه به مالک اشتر، پس از سفارش نسبت به تجار و صنعتگران و امر به تسهیل فعالیت آنان، هشدار می دهند که " با این همه سفارش، هشیار باش که در بسیاری از آنان تنگ نظری شدید، آزمندی زشت، میل به احتکار و علاقه به تسلط بر بازار وجود دارد" سپس دستور می دهندکه از احتکار و سلطه طلبی آنان جلوگیری کن. این دستور دینی که امروز علم اقتصاد آن را نظریه پردازی کرده است باید سرلوحه کار مسئولان اقتصادی کشور باشد. به ویژه که در ماده 1 قانون اجرای سیاست های اصل 44 یکی از وظائف دولت " جلوگيري از ايجاد انحصار توسط بنگاه‌هاي اقتصادي غيردولتي، منع رفتارهاي ضد رقابتي از جمله رويه‌هاي محدود كننده و اعمال بازرگاني غيرمنصفانه و تسهيل رقابت به منظور افزايش كارايي و رفاه اقتصادي" شناخته شده است. یعنی دولت هم باید از انحصار بازدارد، و هم از اعمال بازرگانی غیرمنصفانه(دامپینگ).  جنابعالی توجه دارید که همین رانت ها امکان تسلط بر بازار را فراهم می سازد. شما که در اجرای دستور امیرمومنان برای تسهیل امور واردکنندگان، توصیه می کنید، برای جلوگیری از تسلط آنان بر بازار نیز اقدام بفرمایید.

3- خطری که الان پیش آمده همین بازرگانی غیرمنصفانه، یعنی ارزان فروشی به قصد حذف رقیبان از بازار و گرانفروشی پس از تسلط بر بازار است؛ چه علیه کشاورزان زحمتکش ذرت کار خوزستان، چه علیه تجار هم صنف. برادرانه هشدار می دهم که برای منافع مردم مظلوم، به شدت نسبت به این امر حساس باشید.

اینجانب همچنان منتظر اقدامات تکمیلی شما هستم.  

احمد توکلی
نماینده مجلس شورای اسلامی
و ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار

به گزارش خبرنگار مهر، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هفته گذشته طی گزارشی خطاب به ریاست مجلس و مردم با اشاره به روند شکل‌گیری یک ویژه خواری بزرگ توسط یکی از بدهکاران بانکی که با دستور مستقیم وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته، از بی توجهی وزیر مربوطه و رئیس جمهور در این خصوص انتقاد کرده بود.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , اقتصادی , ,
:: برچسب‌ها: رانت خواری دردولت یازدهم ،دولت تدبیر و سراب!؟ ,



پرونده قرارداد کرسنت / کاریکاتور
نوشته شده در 21 / 10 / 1392
بازدید : 1397
نویسنده : کامران وزیری
 
پرداختن به ماجرای پرونده فساد کرسنت برای نشریات ممنوع شد!/ کارتون: مازیار بیژنی
 
پرداختن به ماجرای پرونده فساد کرسنت برای نشریات ممنوع شد!

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , کاریکاتور , اقتصادی , ,
:: برچسب‌ها: قرار داد کرسنت،رانت نفت،رانت آقازاده ها!؟ ,